Påsken 2006 - en man knappast glömmer

Påsken började väldans bra.
Kom upp sent på onsdag kväll, tittade lite på TV och sen gick vi och la oss.
Gick inte upp allt för tidigt på torsdagen, snöade ute så det blev ingen skidåkning. Mamma och jag oss istället ner till byn för att handla lite.
Väl hemma skottade jag altanen och sen kom Lindqvistarna.
Malin och jag stannade ute och byggde en väldans vacker snögubbe, och en ännu vackrare snölykta. =)
På kvällen bastade vi och tog det bara lugnt.

Fredag var det tidig uppgång för att vara först ut i backarna. Var mulet, men det blev ändå en bra dag. Malin och jag hann med mycket. Vi lekte lite i snögubbeborg och provade även på de nya hoppen. Gick så bra så.
På kvällen åt vi gott och spöade männen i TP. Visar ju vart intelligensen finns..=)

Lördagen var en helt underbar dag. Solen sken och det blåste nästan ingenting. Eftersom det blev Hundfjället idag lekte jag och Malin i Trollskogen istället. Dagen skulle ha slutat med Bäckahoppet, men vid halv 2 tiden någongång ringde telefonen....

Jennie ringde och sa att Toffe hamnat på sjukhus. Okontaktbar och helsnurrig.
Visade sig att min käre bror bestämt sig för att hoppa, men glömde skidorna....han landade på huvudet och blev liggande i backen. Detta har han inte ett minne av utan han har fått allt berättat för sig. Man körde ner honom på en bår mellan två stycken på skidor. Ambulansen väntade redan ner vid backens slut, och de tog honom till närmsta sjukhus. Dock visar sig det vara för svårt fall för dem, så helikoptern anlände roch tar Toffe till Ulevåls sjukhus i Oslo. Han vaknar inte förns han är på sjukhuset...eller han har vaknat några gånger innan men har inget minne av det. Svaren han lämnade på några av frågorna han fick under de korta tider han vaknade upp är så här i efterhand komiska...=)
När vi fick reda på att Toffe skulle bli skickad till Oslo satte vi oss i bilen direkt och påbörjade våran färd dit. Det var hemskt att vara s¨långt bort från honom, speciellt då han inte var kontaktbar...närvi senare fick reda på att han hade vaknat och verkade normal var resan lite lättare.
Väl framme vid sjukhuset var det jobbigt att se honom. En massa maskiner runt honom...han piggnade till under vårat besök och det var possitivt.
Han blev kvar över natten, och vi checkade in på patienthotellet...ett helt okej hotell.
Klockan halv 10 idag (dvs söndag) gick vi tillbaka till Toffe. Det bestämdes att Toffe skulle skrivas ut idag eftersom han verkade pigg. Ca klockan 2 lämnade vi Oslo och vid 8 tiden var vi hemma i Skogstorp.
Eftersom Toffe har en kraftig hjärnskakning får han ta det lugnt, men annars är allt bra. Bilden är tagen precis efter att vi har checkat ut...det ser ut som om han har slagits. Jag och Jennie har haft lite problem att titta på honom utan att börja skratta..=)


Skönt att allt verkar sluta bra i alla fall, vet inte vad jag gjort annars. Men, kommer inte att glömma denna påsk i första taget....



Påsken 2006 - en man knappast glömmer




Kommentarer
Postat av: Jesper ;D

ajdå ;P siken otur toffe ;) men skönt att du klara dig, var väldigt orolig när jag såg dig ligga där i baken och blöda. Men nu är det lite roligt när man kan skämta om de (A) Ta hand om dig Biffen ;)

2006-04-19 @ 16:28:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback