Så blir det..

Jag tar nu en paus från bloggandet.
Hur länge vet jag inte.
Det visar sig.
Ha det så bra alla!


God morgon

Idag var det segt att komma upp. Kan det ha att göra med att det är fredag.
Men. Det är bara att tvinga sig själv upp, och nu börjar jag faktiskt piggna till lite.
Snart är det dags för yoga. Och sen blir det raka vägen till skolan. Blir dock bara en halvdag i skolan idag. Vid ett lämnar jag Uppsala för Eskilstuna och Norrköping. Lovely. Ska bli skönt att komma iväg och få släppa tankarna på skolan och allt plugg. Få göra något annat än bara plugga en massa tal. Vem vet, det kanske är det som behövs och det som gör att jag klarar tentan. Får hoppas på det.

Nehepp. Lite måste jag väl fixa iordning här hemma innan jag kan bege mig.
Så, ingen tid och ro att sitta här längre.
Tur är väl att man ska på yoga, få bort en del av den stress jag känner..

Varför?

Varför måste man lära sig statistik?
Varför?
Jag vet ju redan nu att jag aldrig mer kommer använda det. Så varför måste jag få in alla dessa termer, formler och ja, allt annat i huvudet? Jag tycker inte om statistik! Frustration på hög nivå.

Kan ingen annan göra tentan åt mig?
Jag vill inte göra den längre..

Skola

Så blev det då dags att ta sig till skolan.
Tre timmars föreläsning först. Inför tentan. Sen är det nöta övningsuppgifter som gäller.
Sannolikhetsläran börjar sätta sig nu i alla fall, och det känns jäkligt bra..det är en stor del av statistiken.

Hmm..mitt hår börjar bli way to långt. 
Det är kort, men samtidigt inte. Det går inte att forma det för tillfället. Not good.
Längtar tills jag får tid att klippa mig. Då blir det ÄNNU kortare. Najs.
Måste färga utväxten också. Det ser lite roligt ut för tillfället. Men, man får göra det bästa av saken..det är ju ändå bara ytligheter. 

 

Funderar

Sitter här och dricker ett glas varm saft, har precis ätit min frukostgröt..och nu funderar jag på om jag ska bege mig till gymmet om en halvtimma eller ej. Orkar jag? Nej. Jag tror inte det. Jag skulle säkert piggna till under cykelturen dit. Men, om kroppen protesterar blir inte träningen rolig..och då uppfyller den inte precis sitt syfte. Bättre att ta en lugn morgon, ladda inför skolan, och sen ta en löptur när jag kommer hem ikväll. Det blir nog bättre. Är jag hemma i skaplig tid hinner jag både springa och gymma ikväll. Vi får hålla tummarna för det.

Nej. Nu ska jag nog ta med mig min saft till sängen, och krypa ner under täcket ett stund till. Nu när jag inte längre ska till gymmet är det en stund kvar innan jag måste aktivera mig..skönt det.


Vad vore..

..en pluggdag utan kaffe?



Nu blir det simning.


Gissa vad?!

Idag blir det ingen skola för mig.
Istället blir det plugg hemma. Får hoppas att det går. Självdisplicin är inte min starka sida, men jag tänker inte ge upp. Jag ska klara av att sitta hemma och plugga. Det ska nig gå bra..jag är inne i en bra pluggperiod för tillfället. i och med att jag är hemma kanske jag hinner med lite andra småsaker också..lägenheten städas ju inte, tyvärr, av sig själv. Bristen på tid börjar synas..inte trevligt. Men, städa får jag göra om jag håller pluggschemat jag har planerat.

Ska se om jag hinner ut på en kortisrunda till lunch. Senare ikväll blir det simning. Najs.


Ibland måste man.

Ibland måste man bara få vara lite avslappnad.
Idag blir det avslappnat. Skön tröja och jeans. Perfekta kläder att plugga i. Och jag slipper frysa.
Åh, så intressant information.

Jahaja. Tisdag idag.
Alldeles vitt ute. Men inte snö. Dimma. Eller som jag och Fia säger...smog.
Ska snart till skolan. Först blir det plugg med Fia några timmar, sen seminarium och efter det tentaplugg fram till sju någongång. Efter plugget blir det gymmet och lite yoga. Najs. Det tråkiga med yogan är att den är så sen, så jag är inte hemma förns efter 10...att äta middag då är inte det bästa, men vad kan man göra åt saken? Det är bara att se det positiva i det hela. Inget blir bättre av att klaga.

Nehepp. Dags att börja bika.


Äntligen

Idag kom äntligen min jacka.
Helt klart att den åker på imorgon.


Gaah

Just nu snurrar allt i huvudet.
Tal flyger hit och dit, rättsliga begrepp likaså.
Nu är det dock dags att plocka ihop sakerna och ta sig hemåt.
Ska ut och springa så fort jag kommer hem. Ska bli skönt. Även fast jag är trött i huvudet så känner jag att jag behöver röra på mig. Som sagt, träningen innebär tid för mig själv, och tid till att tänka på annat. Mycket välbehövligt när det nu är så mycket i skolan. Det blir dessutom lättare att fokusera i skolan när jag vet att jag har tid inplanerat för att slappna av och göra annat. Planering är allt bra för det mesta.

Efter träningen blir det mat, och sen ytterligare plugg.
Hörs senare, eller så.


Framsteg

Wiho. Det går framåt.
Två förslag till c-uppsatsämne är nu skickade till vald handledare. Intressant att se om något av förslagen duger. Skönt i alla fall att vara en bit på vägen, det är alltid svårast att komma på vad man ska skriva om. Hmm..oavsett vilken av frågeställnignarna det blir ska det bli intressant. Immaterialrätt är ett intressant ämne, och som tur är tycker Fia också det..en sak mindre att slåss om helt enkelt. Nej, vi är ganska bra på att samarbeta när det väl gäller. Vi ser till att hålla lite pli på varandra, och det behövs nu när det blir mycket att sitta själv och skriva. Aja. Det ska bli skoj.


Måndag

Nejmen. Ny vecka igen.
Ujuj. Det går undan nu.
Vaknade till ett grått Uppsala, men jag är glad ändå. Blir nog regnkläder till skolan idag..hmm..och jag som hade planerat att ha kjol. Blir lite svårt med regnbyxorna. Eller förresten, dem är ju inte ens hemma. Typiskt. Kanske att jag måste ta bilen idag..aja, får se om det hinner sluta regna.

Veckan som väntar är fullproppad av plugg. Ser jag till att hålla mig till vad som är planerat och hinner med allt blir det Norrköping till helgen. Bra morot.

Aja. Ska väl ta och göra mig vacker.
Hörs senare.

Egentligen

Jag har inget vettigt att skriva egentligen.
Dagen har inte bjudit på några ovanligheter.
Eller ja, kanske att man kan kalla det faktum att jag nu kan detta med standardavvikelser osv. som en ovanlig händelse. Tillslut satt det bara, och nu hoppas jag att det sitter kvar fram till tentan. Imorgon ska vi börja med de lite svårare sakerna, får se hur det går..skam den som ger sig. Blev lite förvånad över hur många som var i skolan och pluggade idag. Men, i och för sig det börjar ju närma sig slutet på de flesta kurser, och det är ju då allt händer.

Träningen gick ruskigt bra idag.
Musklerna är på väg tillbaka. Känns bra.
Lite tråkigt bara att gymma själv. Bättre blir det på tisdag då jag förhoppnignsvis får sällskap av Jessica.

Nej. Jag har verkligen inget vettigt att skriva just nu.
Bättre att satsa på morgondagen istället.
Ska väl ta och lägga mig i sängen och beta av några kapitel i statistik- och handelsrättsboken istället.
Najtinajt.


Pluggish

Idag blir det mjukisar till skolan.
Ujuj. Inte ofta det händer. Mjukisar på Ekonomikum. Men, det är söndag..och när man pluggar i skolan en söndag går det inte att ha vanliga kläder. Nej, bekvämt ska det vara.

Ja, det är alltså plugg på Ekonomikum som gäller även idag.
Mycket plugg nu. Det ska bli skönt när tentan är över, det är alltid så intesivt sista veckorna innan en tenta, pch det känns verkligen i kroppen. Inte bra att stressa som man gör, men det är svårt att komma ifrån det. Aja, förhoppningsvis hinner jag med en vända på gymmet ikväll, då får man i alla fall ett tillfälle till att rensa huvudet och tänka på annat..mitt sätt att stressa ner kan man säga.




Helt underbart

Vilken tävling!
Tjurruset är nog bland det roligaste jag har gjort.
Jag har sprungit upp för branta sandbackar, hasat ner för bergsvägar, studsat genom kärr med vatten upp till höfterna, badat i diken..och då menar jag verkligen BADAT, jag fick ta simtag och hamnade nästan med huvudet under vattnet, och sen ska vi inte tala om den oändliga leran man har sprungit i. Helt underbart som sagt! Härligt att få skita ner sig och bara satsa. Jag skulle lätt göra det imorgon igen.

Aja. Min tid slutade på 1,18. Helt okej med tanke på terrängen..att bara komma två kilometer tog 18 min. Tiden kunde ha blivit lite bättre om det hade varit bättre framkomlighet på vissa ställen..men man får räkna med såna saker vid dessa tillställningar. Tjurruset is the shit!

  




Jag måste dock säga att jag ytterst besviken på den dåliga uppbackningen. Detta med löpning och tävling är en stor del av mitt liv..att få lite uppmuntran på vägen skadar inte, och ja, det gör att man kämpar ytterligare lite hårdare. Så jobbigt är det inte att säga lycka till.   

Tjurruset

Så var det dags igen.
Tävling!
Team Elit satsar för fullt ännu en gång.
Håll tummarna för att vi kommer i mål utan några brutna ben och utan allt för många sår..

Dags för Tjurruset!



Idag får ni lov att vända på huvudet fölr att se bilden..


Tvära kast

Här går det undan.
Nu har vi helt bytt fråga till uppsatsen.
Men, det blir nog bra detta.

Lite stressad för tillfället.
Jag har absolut ingen aning hur jag skia hinna med allt.
Jag är redan fullbokad så det räcker...och ändå är det saker kvar som måste göras. Jaja, det är sömnen som får ta stryk..den är ju ändå överskattad.

Segt..

Sitter i skolan nu.
Lite segt idag.
Är otroligt trött. Och, ja, då är det inte lätt att koncentrera sig på det man läser. Men det finns inte så mycket annat att göra än att hålla upp ögonen och kämpa sig igenom texten. Det går, bara man vill.

Tycker dock att tiden kan gå lite fortare..är hungrig. Lunch klockan ett. En hel evighet dit..


Fredag

Tidig morgon idag.
Yogapasset börjar redan kvart i sju.
Efter yogan blir det till att sitta en stund i bastun. Bra uppladdning inför imorgon, först stretcha ut alla muskler och sen värma dem och få dem ännu lite mjukare. Perfa.

Idag är det tänkt att jag och Fia ska skriva vår problemformulering till c-uppsatsen.
Spännande.
Vi har ett ämne klart, frågan är bara om det går att genomföra. Vi vill så mycket.
Aja. Går det inte så går det inte, då får man helt enkelt komma fram till det resultatet..värre än så är det inte.
Lite skrämmande detta med c-uppsats. Att man skrivet den innebär ju att man har kommit en bit, att man ska kunna något och att det börjar närma sig slutet. Jag har ju för sjutton bara ett år kvar i skolan efter detta. Ett år! Vart har tiden tagit vägen?
Men, samtidigt ser jag verkligen fram emot att få komma ut på arbetsmarknaden och jobba med det jag har utbildat mig till. Om man nu bara lyckas få ett jobb...

Nehepp. Nu måste jag bika till stan.

Hörs.

Torsdagkväll

Ja, som sagt. Heldag i skolan idag.
Även idag blev det en effektiv dag.
Riktigt bra seminarium. Mycket tankeverksamhet som krävdes, och så här efteråt känns det mer snurrigt än tidigare, men det var bra ändå, hur är svårt att säga. Men ja. Lite annorlunda tänk har man fått. Tentaplugget på eftermiddagen gick också bra. Vi hann med riktigt många uppgifter, och vårt samarbete fungerar bra..jag trivs otroligt bra i skolan, så är det bara.

Imorgon blir det yoga på morgonen.
Sen plugg heeeela dagen.
På kvällen blir det fredagmys hemma hos Jessica tillsammans med Fia. Najs.
Ser ut att bli en bra fredag.



Du får mig fortfarande att le så där fånigt.
Fjärilarna finns fortfarande i magen.


Torsdag

Ny skoldag.
Idag fick jag dock lite sovmorgon. Hade planerat att komma upp ur sängen lite tidigare än vad som var nödvändigt för att hinna ut på en löptur. Men, det är omöjligt. Det är för varmt och skönt under täcket vid den tiden på morgonen. Så, det får helt enkelt räcka med en vända på gymmet idag. Kanske lika bra, det är ju snart lördag ändå...och jag vill ha pigga ben till dess.

Jaha. Ska snart ta mig till skolan.
Får se hur länge  vi sitter idag. Tentaplugget kör igång today. Men det blir väl till att vi sitter kvar till runt åtta..lika bra att utnyttja all tid som finns, det är mycket som ska fastna. Ska även hinna med lite handelsrätt idag, fastighetsrätt står på dagsordningen. Intressant. 

Hörs senare.

Snart är dagen slut..

Snart är denna dag över.
Det har varit en bra dag. Plugget har gått bra. Och ja, jag tycker verkligen att det är roligt att vara i skolan hela dagarna. Det blir mer effektivt när man sitter i skolan. Jag kan till och med ärligt säga att jag ser fram emot tentaplugget som vi drar igång imorgon. Det ska bli skoj att sitta med labbgruppen och plugga. Förhoppningsvis innebär det även att tentan kommer gå bra så småningom.

Efter skolan idag var jag och Jessica och simmade. Inte den roligaste träningsfomern i och med att inte så mycket händer, men otroligt bra träning för kroppen. Skonsam träning, men samtidigt får hela kroppen jobba. Hoppade in en snabbis i bastun efter en timmes simning, riktigt skönt. Ska försöka se till att gå en gång i veckan nu. Bra för min fot att få träna något som inte belastar den..

Nu är det snart dags att sova. Men, jag ska nog kunna klämma in ytterligare en timmes plugg innan jag slocknar.


Snö!

Det snöar massor här!
Underbart värre!


Onsdag

Sitter i skolan igen.
Lite seg morgon idag, sov inte så jättebra inatt..
Men, dagen går nog fort, och med lite kaffe klarar man allt.

Så. Dagens planer.
Plugg med Fia mellan 8-11.
Plugg med labbgruppen 11-13.
Gruppövningslektion 13-15.
Plugg med labbgruppen 15-18.
Simning med Jessica 18-?.
Hem, packa om, äta och sova.

Sicken dag.

Som jag vill ha det..

Denna dag har varit precis så som jag vill att dagar ska vara.
Den har varit fullspäckad.
Nonstop från morgon till kväll.
Skolan från 8 till 18. Träning på kvällen. Och sen hem bara för att äta, ladda om väskorna och sova.
Me like.

Så. Dags att sova nu. För imorgon väntar en lika fullspäckad dag.



Ni saknas mig.

Varför ändra på ett vinnande koncept?

Vad får vi allt ifrån?
- Google..


Tisdag

Imorse när jag vaknade snöade det.
Lovely.
Snart är vintern här.
Dock hoppas jag på att det inte blir så jättemycket kallar än på ett par veckor. Vinterdäcken till Doris finns hemma i Eskilstuna, och jag vill gärna ha dem på plats innan det blir halt och jäkligt.

Aja. Tisdag idag.
Lång dag.
Träffade Labbgruppen i skolan vid åtta i morse. Satt och slet med labbuppgiften i ett par timmar..hypotesprövningar är hemska. Jag har någorlunda kontroll på vad de innebär, men det där sista som behövs för att helt förstå vill inte infinna sig. Hoppas verkligen att poletten ramlar ner snart. Aja. Sen blev det en snabbfika. Och nu sitter jag och pluggar handelsrätt. Försöker få koll på alla olika källor inom handelsrätten. Låter rätt simpelt, men det är krånligare än vad man tror..om en timme är det dags för seminarium, och efter det är det plugg och åter plugg som gäller. Klockan sju blir det gym, och halv nio är det yoga som gäller. Så, som sagt, en lång dag.

Hörs senare.


Vaddå sistaminuten?

Nädå, här gör vi allt i god tid före deadline..eller inte.
PM:ena inför imorgon påbörjades idag, och gjordes klara idag.
Om de blev bra är en annan fråga. Svåra ämnen just nu. Mycket att anaylsera, och inte speciellt mycket fakta att gå på. I och för sig är det det som gör det intressant, man får uttrycka sina egna tankar väldigt mycket. Men, när man ibland inte har någon egen uppfattning om ett specifikt ämne blir det lite svårt..men men, det mesta brukar lösa sig tilllslut. Det är väl tur att jag allt som oftast har lite mer framförhållning än vad jag har haft idag..

Nu kanske jag äntligen får en chans till att städa lite här hemma.
All packning från de senaste veckorna ligger i soffan. Inte så trevligt.
Perfektionisten i mig protesterar hej vilt. Men, orkar jag verkligen lyssna på den rösten ikväll..eller ska jag ignorera den och sova istället? Lång dag väntar imorgon.. 

Vaddå sistaminuten?

Nädå, här gör vi allt i god tid före deadline..eller inte.
PM:ena inför imorgon påbörjades idag, och gjordes klara idag.
Om de blev bra är en annan fråga. Svåra ämnen just nu. Mycket att anaylsera, och inte speciellt mycket fakta att gå på. I och för sig är det det som gör det intressant, man får uttrycka sina egna tankar väldigt mycket. Men, när man ibland inte har någon egen uppfattning om ett specifikt ämne blir det lite svårt..men men, det mesta brukar lösa sig tilllslut. Det är väl tur att jag allt som oftast har lite mer framförhållning än vad jag har haft idag..

Nu kanske jag äntligen får en chans till att städa lite här hemma.
All packning från de senaste veckorna ligger i soffan. Inte så trevligt.
Perfektionisten i mig protesterar hej vilt. Men, orkar jag verkligen lyssna på den rösten ikväll..eller ska jag ignorera den och sova istället? Lång dag väntar imorgon.. 

Rast

Nu är det nog dags för en liten rast.
Pluggiplugget har gått bra. Eller ja, det har gått i alla fall. Snart klar med morgondagens PM. Men, nu har jag fastnat lite, så det får bli att dra på sig löparkläderna och ge sig ut på en lite runda för att rensa huvudet. Isch, kallt kommer det bli. Mina långa löparbyxor är det hål i, så jag har inget annat val än att sätta på mig de korta..men men, det finns inga dåliga väder bara dåliga kläder, så jag får skylla mig själv. Så farligt kallt är det ju ändå inte, överleva lär jag göra.


forts. Åland

     

     

     

     

     

     

     

     

     

Joo, en hel del hann vi med..


Åland - Kanonloppet

Hemma från Åland.
Har varit mycket trevligt.
Bra tävling med fin natur, mysiga kvällar med klubbkompisarna och en hel massa bus med Jessica. 
Tävlingen gick bra. Sprang mina 2 mil på 2 timmar och 12 minuter. Mycket bra. Nästa år ska jag ner under två timmar. Kvällarna har spenderats med olika tokigheter i den gympasal vi har huserat i. Det har varit allt från volleyboll och gym till tipspromenad i mörkret. En bra helg helt enkelt.

        

     

     

     

  

to be continued..


Hemma, men snart on the road igen.

Så var man hemma.
Båda positivt och negativt. Här i Uppsala finns sånt som inte finns i Norrköping, men detsamma gäller åt andra hållet..här i Uppsala fattas det som finns i Norrköping. Att man aldrig kan man vara helt nöjd. Aja, den dagen kommer väl den också. Dagarna i Norrköping har varit perfa. Lugna, mysiga och fyllda av skratt och ja, allt möjligt. Stan blir bara bättre och bättre, nu börjar jag ju hitta också. Varje kväll har jag fått somna brevid dig, varje morgon har jag vaknat brevid dig. Hela kroppen skrek nej inombords när jag i morse styrde Doris mot Uppsala. Men men, jag åker snart dit igen. Men, innan dess händer en hel del massa annat skoj. Imorgon åker jag och Jessica till Åland. Ska bli riktigt mysigt och skojigt. Träningsläger med allt vad det innebär..dvs. sova på madrass i en sporthall med en massa andra träningsnördar. Tävling på lördag, första halvmaran. Spännande. 

Nej. Nu ska jag göra något som jag annars inte brukar göra, eller snarare inte uppskattar att ägna mig åt. Jag ska göra ingenting. Jag är helt slut. Jag behöver vila. 


 

Tankar

Det jobbigaste med att vara här är vetskapen om att jag en dag måste åka hem.
Vill inte. Det är här jag hör hemma. Det är här jag vill vara.


Tacokväll

Som det ska vara.
Tacos. Vin. Film.
Massa mys!


Måndag

Måndag. Igen.
Är i Norrköping.
Underbart.
Idag är det lunch på stan, kanske lite shopping och myskväll med vin och film som gäller.
Livet är som bäst just nu.

Bodaborg

Som traditionen sig bör är det idag dags för Bodaborg.
Spännande.
Hoppas på att de har tillkommit några nya banor. Vid det här laget börjar man lära sig hur man ska göra i de gamla. Aja. En hård match kommer det bli. I alla fall med tanke på hur vanligt förekommande fusk är i de andra lagen...

Hörs senare eller så.


Vajjert

Igår hittade jag en helt underbar halsduk.
En halsduk med dödskallar på. Helt i min smak vill säga.
Vajjert värre.


Choklad

Choklad!
Jaa.



Bra att ha en vän som inte äter choklad..blir så mycket mer till mig då.


Torsdag

Vilken skillnad idag!
Mitt vanliga humör är tillbaka. Ingen suris idag.
Riktigt kallt i lägenheten just nu. Sov med öppen balkongdörr. Skönt när man ligger under täcket, mindre skönt när man ska upp ur sängen. Men det gick, och nu sitter jag här i raggisar och en alldeles för stor mjukiströja. Lovely.

Fullspäckad dag idag.
Först ut är gymmet. Ska vara där om en halvtimme.
Sen blir det hem till Fia, och pluggiplugg fram till klockan 12.
Klockan 12 är det seminarium.
Efter det blir det massor av plugg till runt sex då jag ska hem till Jessica.
Klockan åtta blir det ki-box.
När det är slut är det raka vägen hem till Eskilstuna.
Vilken dag.

För er som undrar..

..jag klarade mig hel hem.
Inga brutna ben eller liknande.
Det gick till och med bra att springa. Så något positivt har denna dag bidragit med i alla fall.

Nu ska det sovas.
Om det går..