Usch,vad det gör ont..

Det gör verkligen ont i hjärtat, men jag måste.
Skruttan måste få gå ute.
Men, usch, vad jag kommer sakna henne. Hon är min bebis...min lilla älskling.
För hennes skulle måste jag klara av att låta någon annan ta henne..jag måste tänka på hennes bästa.


Finland dag 5

Mycket att göra denna dag, många att hälsa på.
Dagen började i alla fall med en tur till mataffären, där det införskaffades en massa korv och finskt bröd. Jag köpte även en del cider, finns så många smaker i Finland som inte finns här. Efter mataffären bar det av till stan. Jag shoppade loss kan man säga...köpte ett par skor, en jacka, en muminsockerkaksform och en muminhandduk. Nöjd med allt. Självklart åkte vi också förbi Pandafabriken, där det införskaffades en hel del lakrits...mumsigt värre..
Efter stan var det till att åka till farmor och fika, stannade inte så länge, men vi var ju mest där för att säga hej då. Efter farmor åkte vi till Sinikka och Eero för att äta. God mat. Till fikat (ja,där också..) kom Jenni, Otto och Helmi. Jag får inte nog av den ungen. Hon är så söt. Efter detta stopp åkte vi vidare hem till Kimmo, där det också bjöds på fika. Gick ju inte att säga nej då han själv hade bakat bullarna...
Kvällen avslutades på bästa tänkbara sätt. Vi åkte till ett ställe som poliserna (Eero var förrut polis) får nyttja, där kan man bada, basta och grilla. Bastade först och slängde oss sen ut i vattnet, denna gång badade till och med jag..Efter bastun grillade vi korv och njöt, finns ingen bättre korv än finsk.
Lite tråkigt bara att detta var sista kvällen..

     

 

Finland dag 4

Vaknade till regn. Men det var också mysigt på sitt sätt. Mindre mysigt var det när jag skulle gå och fotografera allt, eftersom jag bara hade tofflor på mig på fötterna blev jag härligt blöt..
Efter att ha ätit frukost, och fixat iordning allt, började vi åka tillbaka till Jyväskylä. Dock tog vi en liten annan väg för att kunna åka förbi stugan där pappa växte upp. Ganska mycket som var omgjort, så det var knappt att jag kände igen mig. Men, fint är det..lite ödsligt, men det gör inget, så ska det vara när man är på landet. 
Väl hemma blev det bara till att byta om och sen åka vidare,jag, mamma, pappa och Kimmo åkte hem till Jenni,Otto och Helmi för att fika. Första gången vi träffade Helmi, så otroligt söt. Hon vågade till och med sitta i mitt knä. Små barn är så mysiga. Efter fikat fick vi en liten tur runt i området där dem bodde, ett sånt område går inte att hitta i Sverige...ca. 100 m ner till vattnet där det fanns en vedeldad bastu, och sen några 100 m därifrån fanns det en strand. Fuskigt att få bo så fint. 
Senare på kvällen var vi iväg till en strand, då mamma och Vuokko ville bada. Jag fegade dock ur, verkade vara alldeles för kallt...

        

     

  

Finland dag 3

Bestämdes att vi skulle ta oss till gammelmormors stuga denna dag. Trevligt.
Att komma dit är verkligen det bästa om man är lite stressad. Man gör inget annat än tar det lugnt och bara är. Så skönt.
Helt stilla satt vi dock inte, vi spelade lite "mölkö" (eller något liknande), ett roligt spel som inte finns i Svergige. Typiskt. Senare åkte vi och fiskade. Pappa lyckades komma hem med en 2-3kgs gädda..fuskigt.
Efter fiskandet åkte vi hem och bastade. Det är otroligt mysigt att basta i gammelmormors stuga, man får hälla vatten över sig och hålla på då det inte finns något rinnande vatten...och allt gör man givetvis i den vedeldade bastun.
Underbart helt enkelt!

     

     

  

Åh, vad jag längtar tillbaka! Så tråkigt att det går så lång tid mellan besöken i Finland..

Nu så

Nu börjar jag hitta tillbaka till vardagen. I alla fall när det gäller motion.
Gymmar för fullt, och idag var jag ute och sprang. Gick riktigt bra, och kändes skönt. Börjar våga prova nya vägar som jag inte känner igen, blir mycket roligare att springa när något nytt kommer hela tiden.

Igår var Fia här och hälsade på. Vi satt ute på balkongen och drack drinkar. Så mysigt så. Tråkigt bara att vi aldrig har samma sak när det gäller drinkar, hon ska ha syrliga och jag vill ha söta och sliskiga. 
Trevligt var det i alla fall.
Idag var vi på stan, jag shoppade lite småsaker, inget speciellt..roligt att göra något annat bara. 

Snart dags att sova. 

Finland dag 2

Första dagen, eller ja dag 2, i Finland blev ganska lugn.
Jag, mamma, pappa och min farbror gick och hälsade på farmor. Farmor börjar bli lite snurrig, och ja, visa saker hon sa var faktiskt lite roliga. Men, samtidigt så är det synd om henne. Speciellt med tanke på hur "modern" hon faktiskt var förrut, och hur bra hon hängde med i allt. Efter besöket där tog vi en liten promenad.
Efter lunch kom min dryga kusin och hälsade på. Skojigt att träffa honom, lite väl kaxig tycker jag dock att han är för att bara vara 5 år äldre än mig.
Aja, som sagt var dagen lugn. Kvällen avslutades med kortspel och en promenad.

  


Finland dag 1

Lördag morgon var det tidig uppgång för att åka till båten som skulle gå vid 7.
Alltid lika skoj att åka båt, speciellt då det innebär att man får äta buffe...Fia vet precis vad det handlar om. =)
Efter båtfärden väntade en lång biltur upp till Jyväskylä, men den gick bra då vi hade införskaffat oss en talbok, Män som hatar kvinnor.
Vi var framme runt 11-12 på natten, självklart fick vi då lite att äta och sen var det bara att sova.

     

     

Ingenting

Föt tillället händer inget som är värt att skriva om.
Vanlig vardag har i Uppsala. Lite tråkigt, har inte riktigt hittat tillbaka till den än...
Vill göra något skoj. Kanske en tur till Eskilstuna någon dag? Men, det blir lite svårt då jag inte är ledig så mycket.
I och för sig är det nog bra att jag inte kan åka iväg på något skojigt äventyr. Mina tentor börjar närma sig så det är bara plugg som gäller. Men det är svårt att ta tag i det ordetligt när man jobbar hela tiden också..tiden räcker inte till helt enkelt. 

Snart dags att göra sig klar för jobbet. 

Lördag

Har haft svårt att förstå att det är lördag hela dagen. Det är bara fel. Men, kalendern säger att det är det så jag får lita på det...

Idag har jag lekt lite med Fia. Och det var på tiden, var evigheter sen vi sågs sist. Inte van vid såna omständigheter..
Aja, vi plugga i alla fall lite..och självklart tittade vi på TV. Skönt att bara ta det lugnt, då vi båda var trötta efter tidig morgon. Har räknat ut attt jag bara har 7 gryningspass kvar, ganska skönt faktiskt..det sliter på kroppen att inte få sova ordentligt.

Nu ska jag sova, imorgon är det jobb som gäller igen.
Kanske att det blir lite bilder imorgon också, orkar inte ta det idag då det är så många bilder som ska publiceras..

Nattinatt

Hemma

Så var man hemma igen. Tyvärr.
Hade velat stanna ett tag till...
Dagarna i Finland har varit fullspäckade, mycket som skulle hinnas med. Men roligt har det varit. Dock har man nog gått upp ett antal kilon, man gör ju inget annat än äter när man är där! Från morgon till sen kväll...
Tänkte lägga upp lite bilder senare, hinner inte just nu...har en del att göra här hemma.
Sen är det tidig säng som gller idag också. Börjar jobba 3 inatt, så det blir till att gå upp vid halv 1. Najs.

Nu ska jag diska.

Snart

Imorse, eller man kanske ska säga inatt, hade jag fördelen att få ta taxi till stationen här i Uppsala. Och tur var det, jag försov mig nämligen och taxichauffören ringde och väckte mig. Vem vet när jag annars hade vaknat?! Anledningen till att det blev taxi imorse är att jag har punka på cykeln, och mina kära föräldrar tyckte inte att jag skulle behöva gå ner tillstan vid 2 tiden på natten. Dock så blir det nog ingen vana att ta taxi, men, en gång var trevligt i alla fall...

Timmarna på jobbet gick någorlunda fort. Slapp CB-gruppen idag, och fick istället checka in två chartrar. Den ena var riktigt krånlig, mycket som skulle kommas ihåg och vissa passagerar blev nog lite irrterade. Men, regler ärtill för att följas.
Snart ska jag börja städa, och självklart packa. Som vanligt gör jag allt i sista stunden, men då har jag i alla fall något att göra fram till att mamma kommer och hämtar mig. Funderar dock på om jag kanske ska äta lite lunch först..om jag orkar göra iordning något. Slutar antagligen med att det blir gröt och någon macka.Gott det också, men det börjar bli lite för ofta nu...

Hörs senare!

En vanlig dag

Idag har det varit en vanlig dag.
Jobbade "kontorstid", och ja, det var lugnt. De värsta vågorna missade man, vilket jag tycker är lite tråkigt...roligare att jobba då det händer något hela tiden. Men, dagen gick, och vi i CB-gruppen hade trevliga meetings lite varstans. Roligt att vi har så skoj tillsammans.

Nu på kvällen är Jessica hos mig och leker. Vi har ätit god spaghetti och köttfärssås, samtidigt som vi tittade på Jönssonligan. Alltid lika trevligt.

Imorgon är det tvätt och packning inför Finland som gäller. Och självklart jobb.

Trött

Jag är trött. Så vilken tur jag har att jag snart får gå och lägga mig.
Ska bara diska först och fixa väskan inför imorgon. Skulle behöva göra en matlåda också, hade gjort en tidigare, men köttbullarna jag skulle ha fick jág inte ha ifred. Jäkla katt.

Dagen på jobbet var lång. Gick lite segt då det inte var så många bokade idag. Hoppas på att det blir lite mer imorgon.

Nej, fixa sakerna var det...sängen lockar otroligt mycket, så jag måste skynda mig.

Nattinatt

Gudingedansen 2008

Har haft en riktigt trevlig och skön helg.
Jag och Skruttan tog tåget och bussen till Gudinge i lördags. Gick bra, Skruttan skötte sig hela vägen. Väl framme vid sugan gjorde vi oss hemmastadda och hälsade på alla Chrisses vänner. Trevliga pojkar det, hoppas på att jag får träffa dem fler gånger. Festen började tidigt. Blev många glas vin för mig, men det var gott...Efter maten gick vi över till grannarna, festen fortsatte där innan vi gick vidare till själva dansen. Jag lyckades bli rund under fötterna, men på ett bra sätt...allt blev roligt, och inte så där jobbigt som det kan bli om man blir för ful..Vid dansen blev det faktiskt lite dans för mig, både med äldre och jämngamla. Trevligt var det definitivt. Efter dansen blev det tyvärr ingen efterfest för mig och Mattias, jag var riktigt trött..vilket inte var så konstigt då jag hade varit igång i 24h vid det laget. Somnade så fort jag la huvudet på kudden.

Söndagen var till en början lite seg, Men efter frukost mådde man bättre. Gjorde inte så mycket den dagen, låg mest ute och gosade med Skruttan och såg till att hon inte gjorde något som hon inte skulle göra. Lite senare tog jag och Mattias en tur med båten och fiskade lite. Jag lyckades få två fiskar, tänkte ge dem till Skruttan men hon var inte så intresserad av dem. Kvällen blev lugn, vi tittade lite på TV och spelade yatzy.

Idag åkte vi hem. Även fast helgen var trevlig är det skönt att vara hemma. Och än så länge är Skruttan lugn, hoppas det håller sig hela natten..Sen jag kom hem har jag hunnit med en löptur i regnet. Gick bra, och det var riktigt skönt att springa i regnet...kände mig lite bättre efter alla onyttigheter också.

Snart dags att sova. Jobb som gäller imorgon, lång blir det också. Men det blir nog bra..

        
        
     
     

Hemma

Hemma i lägenheten nu. Skönt.
Skruttan beter sig okej för tillfället. Fortfarande lite orolig, men, jag försöker ignorera henne eftersom hon då ger upp efter en stund. Hoppas bara att det funkar i natt också. Får se om vi tar en promenad lite senare, orsäker ang. det eftersom det då kan bli värre...svårt detta. Jag vill ha tillbaka min otroligt busiga, men tysta katt. =)

Ska försöka komma iväg till gymmet om ett par timmar. Har inte tränat på några dagar nu eftersom jag inte har varit hemma. Får inte tappa allt nu, måste se till att fortsätta hålla igång.

Ska snart dammsuga, struntar i att klockan bara är 8 på morgonen...fast först ska jag packa så det är klart till imorgon.

Händer en hel del här..

Dålig uppdatering, jag vet.
 Men, det har sina orsaker...tar det från början.
Tisdagsnatt fick Skruttan spel, eller vad man nu ska kalla det. Hon vägrade sluta jamma, gjorde inget annat än satt vid ytterdörren och skrek, sen började hon även hoppa mor dörren och slå till ringklockan. Inte det roligaste då klockan var 2. Tillslut stod jag inte ut längre utan jag ringer en taxi, och beger mig hem till Mattias. Kommer fram dit klockan 3 på natten, och 400 kr fattigare...bättre att ha Skruttan jamandes här än hemma känns det som...

Jag är fortfarande kvar hos Mattias. Skruttan har fortfarande inte lugnat ner sig. Jag hoppas dock att det hela beror på att det är löpperiod, och att hon slutar inom en vecka. Ananrs blir det jobbigt...

Annars då. Har jobbat i två dagar nu. Igår var det en intressant dag. Bombhot på Arlanda., lite spännande måste jag säga..visade sig tillslut i alla fall inte vara något allvarligt. Men polisen var i alla fall där och sprängde den misstänkta Oboy-lådan..

Imorgon och på lördag ska jag också jobba, och efter jobbet på lördag åker jag till Mattias stuga. Trevligt värre.

Minnen

Hittade en blogg tidigare idag som frågade efter tips om vad man ska hitta på när man är i Los Angeles. Vilka minnen det väckte. Usch, vad jag längtar tillbaka dit, hoppas verkligen att vi kommer iväg dit någongång igen..Los Angeles är en helt underbar stad, finns så mycket att göra och se...vädret under sommaren kan man ju inte heller klaga på.

Föredrog Los Angeles framför New York. Men, självklart, New York är också en stad i en klass för sig. Men, det är väl så det ska vara att åka iväg och uppleva, städerna och länderna ska vara speciella och erbjuda saker som man inte kan få annars...

Nästa upplevelse kommer bli Thailand, jag längtar!

Los Angeles 2005

           

     

  

New York 2007/2008

     

      

    

     

     
 
     



Ja, vilka minnen. Och fler ska det bli.

Ingen sömn

Inte blev det mycket till sömn i natt inte.
Jag förstår inte att min katt orkar hålla på som hon gör. Är det inte fjärilar och andra saker hon ska jaga tycker hon synd om sig själv och ska jama i flera timmar...åh. Vad ska man göra?



Nu ska jag börja vara duktig. Vi hörs lite senare.