Aldrig

Jag ska aldrig mer dricka sprit...

Usch

Jag avskyr verkligen att inte veta hur det blir med jobb i sommar...


Fredag

Idag blir det party. Skojigt värre.
Känns konstigt att det redan är fredag. Det blev en väldans kort vecka detta. Men, jag klagar inte.
 Innan det är dag för party ska jag iväg på ett skivstångspass. Igår var jag på ett spin pulspass. Det var riktigt bra. Otroligt jobbigt, precis som det ska vara.
 
Aja, har inte så mycket att skriva. Måste istället koncentrerar mig på uppgiften som ska in på söndag.

Svårt att hitta tillbaka

Det är svårt att hitta tillbaka till vardagen.
Svårt att komma igång med alla måsten, speciellt plugget.
Vet inte hur jag ska börja med uppgiften jag ska skicka in senast söndag. Det är så mycket att göra, samtidigt som det inte är det..irriterande. Träningen är lättare att komma igång med. Hoppas jag i alla fall. Alla platser på spinningen som man kan boka var tagna, så jag hoppas på att jag får en av de två som man kan ta på plats. Annars vet jag inte vad det blir för träning idag. Springa är det för blött och halt för. Läntar till våren och sommaren...så mycket lättare då.

Aja, måste väl ta tag i allt ändå.

Söka jobb

Har börjat dagen med att söka så många sommarjobb som möjligt.
Får inte reda på förns i april om vi får sommarjobb på Arlanda, och då är det försent att söka annat om det visar sig att det inte blir något jobb där. Blä, hatar stressen över sommarjobb. Måste ju verkligen få ett, hur sjutton klara man annars räkningarna när man är student...det finns inte riktigt utrymme till att lägga undan pengar under resten av året.

Hoppas verkligen att det löser sig snart med sommarjobb.

Mitt vasalopp

 Tänkte berätta lite om hur mitt vasalopp var och hur jag upplevde det hela.


Blev till att gå upp tidigt på tisdagmorgon. Redan halv sex ringde klockan. Var meningen att vi skulle komma iväg till Oxberg redan vid halv sju, men alla som känner familjen Autio vet att vi aldrig håller tider så vi kom iväg lite senare än planerat. Var ändå framme skapligt tidigt i Oxberg, vid åtta ungefär kunde jag lägga ut mina skidor i spåret. Hamnade som tur var ganska långt fram. Nervositeten började nu sätta in ordentligt, ville inget hellre än komma iväg.

  

Klockan nio släppte dem äntligen iväg oss, jag korsade startlinjen ca sex minuter över nio. I början gällde det att köra lugnt och inte hetsa upp sig. Då det bara var fyra spår blev det lite trångt i uppförsbackarna, ganska bra dock då det blev lättare att köra långsamt. Var så fint att åka på morgonen, snön glittrade och det var lugnt och tyst..ingen pratade i spåren. Första 16 km gick runt en sjö i Oxberg, ganska kuperat. Gick bra att åka, många åkte om mig men jag åkte även om vissa. När en mil var passerad började man känna att ny energi behövdes. Då var det skönt att veta att det vara var ca 6 km kvar till kontrollen i Oxberg. Väl framme där var det bara att hälla i sig några glas blåbärssoppa och försöka tugga i sig en halv bulle.

Efter Oxberg gav vi oss iväg på en ca 9 km lång väg till nästa kontroll, Hökberg. Terrängen fortsatte vara kuperad. Var lite orolig till en början för nedförsbackarna, men det visade sig gå så bra så...åkte inte omkull en enda gång. Klarade till och med av att låta en skida åka utanför spåret och ploga, jag hade så pass bra glid så jag åkte ikapp många av de som låg före mig. Fortfarande är det otroligt tyst i spåret, vi är några som har hakat på en tjej som får hjälpa till att "dra". Mycket skönt att låta någon annan bestämma tempot. Man börjar nu bli lite trött, men kilometersskyltarna kommer och går och tillslut är vi framme i Hökberg.

I Hökberg strålar solen, mamma och pappa har hittat dit och står och hejar. Lite trött i kroppen är man allt då de sista kilometrarna gick uppför. Även vid denna kontroll häller jag i mig några koppar blåbärssoppa, kroppen behöver all dryck och näring den kan få.



När vi ger oss iväg från Hökberg är det 9 km kvar till sista stoppet innan Mora, Eldris. Första två kilometrarna går nedför, otroligt skönt efter uppförsåkningen. Det är inga dåliga backar vi åker i, men man tänker inte på det, det är bara så skönt att få vila lite och bara glida med. När det är 16 kilometer kvar till mål börjar kroppen protestera, det gör ont i rygg, axlar och ben. Då gäller det att den rätta viljan är där, och ja, jag kämpade på. jag vägrade ge mig. Det var bara att hålla koll på kilometersskyltarna  som så härligt räknade ner till Mora. Det som är jobbigast denna sträcka är att utförsbackarna börjar ta slut, nu är det mest plant och mycket stakning.

Framme i Eldris är jag helt slut. Försöker äta lite av min energikaka, men den smakar hästfoder så..ja, det blev bara blåbärssoppa istället. När jag ger mig iväg från Eldris är det 9 km kvar till mål. Det är så skönt att se ensiffrigt på kilometersskyltarna. Får en annan åkare bakom mig som hänger efter mig hela vägen till Mora. Lite stressande, men skönt att ha någon bakom, man blir taggad till att ta i lite extra. Och det behövs, det är tungt nu. Den skönaste synen är sista kilometersskylten, den som säger att nu är det bara en kilometer kvar. Upp för en sista backe, uppe på toppen står "Gustav Vasa" och hejar på oss...sen är det bara att svänga in på upploppssträckan. Underbart! Speakerna hälsar mig välkommen till Mora, och undrar om det var lika roligt att åka som jag trodde...och ja, jag är nästan påväg att åka omkull när jag både ska skida för fullt, nicka och le. För ja, det var så roligt som jag trodde. Tungt, men roligt.

  

När jag äntligen passerar mållinjen är jag såå slut. Benen darrar när jag ska ta av mig skidorna, på staplande steg tar jag mig sen vidare. Vilken upplevelse det var.

Jag klarade det!

Jag klarade HalvVasan.
Fy sjutton vad duktig jag är.
Tungt var det, men roligt. Kommer definitivt göra om det.
Tiden var väl inte den bästa, 4 timmar och 58 min, men jag om ju i mål...och det är allt som räknas.

Nu har jag dock ont lite överallt, och är helt slut. Ska bli intressant att se om jag kommer upp ur sängen imorgon. Men, det är det värt, det var en upplevelse att få vara med i en sån folkfest som Vasaloppet faktiskt är, trots att det idag bara gällde hlava sträckan.

Datorn stannar hemma..

Dags att slå igen datorn. Och den blir hemma.
Så, vi hörs på tisdag kväll igen. Förhoppningsvis är jag på glatt humör efter en bra tur i skidspåret.
Håll tummarna för mig!

Väntar

Väntar på att facit till dagens tenta ska komma upp på kursens hemsida.
Tiden går långsamt fram.
Väntar även på att klockan ska bli två så jag kan ta bussen till stationen och äntligen åka till Sälen. Ska bli skönt att komma iväg, och ja, ännu bättre är det väl att det inte är många dagar kvar till att det är dags för vasan..äntligen. Aja, medan jag väntar är det meningen att jag ska städa det sista här hemma. Men det är ju så svårt att komma igång. Men jag måste, så snart får jag väl se till att det händer något. Dock måste jag se klart på skidskyttet först, Sverige är på fjärde plats för tillfället..vågar man hoppas på bättre?


Tentadags

Snart dags att ta sig till tentan.
Har ingen aning om hur det kommer gå. Hoppas dock verkligen att jag ska klara den, den här gången.
Det är dags för det nu...

Hemma

Hemma från jobbet.
De fyra timmarna jah jobbade var långa..men, jag överlevde.
Fick vara på fyran hela tiden, dvs. inrikesterminalen. Ganska skönt faktiskt.
Nu hade jag egentligen tänkt repetera lite inför tentan imorgon. Men jag vet inte om jag orkar. Kanske bättre att sova och vara utvilad imorgon istället..vet inte. Får se.


Promenad

Var så irriterad på mig själv tidigare idag, inget nyttigt gjorde jag här hemma..så det blev till att ta sig ut på en promenad. Underbart väder ute. Lagom kallt. Så skönt att komma ut och röra på sig när man är trött på att bara sitta still hemma och plugga. Nu ska jag bara se till att inte falla tillbaka och sitta still innan jag ska iväg till jobbet, nej, jag måste se till att städa lite. Vill inte komma hem till en stökig lägenhet på tisdag. Usch för det.

Dock svårt att städa när man samtidigt ska spana in stilen på längdskidåkarna i VM. Kanske att man lär sig lite av dem i alla fall..

Helt okej ändå

Passet var helt okej ändå.
Inte så tungt som favoritpasset. Men, det kanske var bra så här 5 dagar innan vasaloppet.
Börjar längta mer och mer efter våren och sommar. Jag vet, konstigt att höra från mig...Men, det ska bli skönt att kunna börja springa igen. Det är så många roliga tävlingar jag har tänkt anmäla mig till, och ja, jag vill verkligen börja förbättra mina tider. Och framförallt orka spring ytterliggare lite längre. Till slutet av sommaren ska jag ju ändå orka med en och en halv mil. Jobbigt. Till våren och sommaren kommer det bli så mycket lättare att ta sig till Friskis också, slippa riskera livet varje gång man ska träna...det är inte lätt att cykla för tillfället.

Men, jag kräver ändå att snön håller sig till påsk.
Ingen riktig påsk om det inte är massor av snö, i alla fall i Sälen.

Helt normala

Jupp, vi är helt normala..
Tacka mig dock för att ni slipper se någon av filmerna vi spelade in..knappt att jag själv vågar titta på dem.


Neeej

I sista stund så har dem bytt till en vikarie på skivstångspasset.
Nu vet jag inte längre om jag vill gå.
Vikarien är inte alls lika bra som den ursprungliga. Blä.
Men, det är ju sista genomköraren innan vasan, så det är nog lika bra att gå...
Suck.

Februari

Det är bara februari, men stressen över sommarjobb är redan igång.
Nu är CV:et skrivet i alla fall.

Jobb imorgon

Imorgon blir det till att klämma sig i SAS-uniformen och ta sig till jobbet.
Både vill och inte vill jobba. Saknar jobb lite, och det ska bli skönt att få komma dot och fräscha upp minnet. Men samtidigt så är det inte så jättebra planerat av mig att jobba ända till klockan nio imorgon kväll då jag ska skriva tenta på lördag morgon..men men, nu när det finns så få tider på jobbet får man passa på att ta dem som erbjuds.

Ändrade planer

Ingen träning idag.
Är trött i kroppen, så det är lika bra att vila. Ska väl kanske ta mig ut på en promenad snart istället, har inte inte bestämt mig ännu. Ska ägna kvällen till att packa istället. Skönt att ha allt färdigpackat redan nu till på lördag, så kan jag helt koncentrera mig på tentan torsdag och fredag. Och sen blir det nog tidig sänggång. Är otroligt trött, och ja, ska se till att sova ut ordentligt...jag måste verkligen se till att vila ut ordentligt inför vasan.

Dagen efter

Dagen efter idag. Men, mår bra ändå.
Gårdagen var trevlig. Mycket att dricka, och vi fick till och med i oss lite mat tillslut.
Väl ute på Snerkes dansade vi loss som vanligt, dock var musiken inte den bästa. Men man kan ju inte få allt.

Idag blir det massa plugg. Och sen dubbelpass på Friskis ikväll.


Idag

Idag, till skillnad från igår, har det i alla fall varit lite roliga saker att se fram emot.
Just nu sitter jag och väntar på att Jessica ska komma, och sen ska vi bege oss ut och skida lite. Finns tydligen ett bra spår här i Gottsunda. Perfa. I och för sig är det bara 5 km, men någon mil ska det väl bli i alla fall, även fast det är lite tråkigt att åka runt flera varv.

Till kvällen blir det party. Utgång. Snerkes som gäller.
Förfesten bjuder på bastu, underbart. Hoppas på att kvällen blir lyckad. Men, det brukar den ju bli..

Underligt

Det är lite läskigt när man tänker på någon man inte hört ifrån på länge, och denna person sen hör av sig samma dag...

Plugg

Ikväll blir det massor av plugg.
Jag och Jessica ska ta en tur på skidorna imorgon, och då blir det inte mycket tid över till plugg. Så därför måste uppsatsen i princip skrivas klart ikväll. Jippie.


Plugg

Ikväll blir det massor av plugg.
Jag och Jessica ska ta en tur på skidorna imorgon, och då blir det inte mycket tid över till plugg. Så därför måste uppsatsen i princip skrivas klart ikväll. Jippie.


Elakt

Imorse vaknade jag med illusionen att något roligt skulle hända idag, att jag hade sett fram emot denna dag. Men, nej, den illusionen slogs snabbt i krasch. Det är ju en helt vanlig måndag. Samma plugg som vanligt, dock med lite mer stress eftersom en uppsats ska vara klar och inlämnad imorgon, och redovisningstentan närmar sig med stormfart. den enda positiva är nog att jag anser mig frisk idag, hostar lite då och då..men det lär man väl göra någon vecka framöver. Jag är ialla fall så pass frisk så det blir ett spinningpass ikväll. Najs. Något roligt som händer i alla fall...

Jag vet, det är samma sak igen..

Mycket tjat blir det om vasan för tillfället. Men, det har mycket att göra med att det är det som upptar mina tankar just nu. Jag är otroligt taggad. All det tjat om mental träning med Akademin och fotbollen har verkligen satt sina spår. Jag ser mig själv leendes gå i mål i Mora. Jag har bilden skarp i huvudet. Jag vet att jag kommer klara det, och jag vet att det kommer bli en upplevelse och en prestation som jag kommer vara stolt över. För varje dag blir jag mer och mer taggad. Jag känner att jag är nervös, jag blir nervös av att bara titta på skidåkning på TV. Men, det är rätt sorts nervositet, man ska vara nervös inför tävlingar osv. I och med att jag är nervös blir jag mer koncentrerad och fokuserad på vad jag ska göra. Jag har nog aldrig varit så här taggad tidigare. Det känns bra.

Dags att bli frisk nu

Nu vill jag vara frisk!
Känns såå tråkigt att bara sitta hemma.
Imorgon har jag bestämt att jag kommer vara frisk. För imorgon tänker jag gå på spinningpasset på kvällen. Jag vägrar sitta still ytterliggare en dag.

Aja, annars händer det inte mycket här.

Äntligen

Nu har äntligen pepsin anlänt, tyvärr innebar det även att Fia kom....hehe.

Sjuk

Idag är halsen inte glad på mig.
Inte huvudet heller. Hostan verkar ha gett med sig, och tur är det..skulle göra alldeles för ont att hosta hela tiden. Och som om detta inte är nog så har jag träningsvärk lite överallt. Men men, det är bara att kämpa emot. Jag måste städe en massa idag, helst tvätta också. Och självklart plugga. Tur i alla fall att man ar något att se fram emot ikväll...tacoskväll med Fia och Jessica.

Jag hade tänkt ta en promenad idag, men jag tror inte ens att kroppen klarar av det lilla..blä.

Samvetet hälsar på igen..

Har inte ens öppnat kurslitteraturen idag.
Bad. Very bad.
Imorgon ska jag binda fast mig själv vid stolen och klistra fast händerna i min årsredovisningsbok.
Jag måste plugga!

Mörbultad

Jag känner mig helt mörbultad.
Fy sjutton vad jobbigt passet var idag. Svettades som en gris. Men, ja, mycket av det berodde nog på att jag fortfarande har en förkylning och ett virus i kroppen. Inte bra att träna då, men det är så svårt att koppla bort hjärnan och känna efter hur kroppen egentligen mår. Hjärnan vill inget annat än träna hela tiden, jag skulle kunnat vara kvar på Friskis hela dagen idag och bara träna och träna.

Funderar över vad jag ska hitta på ikväll. Något skoj måste jag ju göra. Kanske hyra en film? Laga god mat? Men vad för god mat kan man göra när man hela tiden har dessa points att tänka på. Har idétorka när det gäller mat. Och jag vill inte fuska idag, har varit alldeles för många fuskdagar nu. Och imorgon ska jag äta tacos, och det är inte det billigaste i pointsväg. Frustrerande. Just nu är jag inte sugen på något alls. Blä. Hmm..dock har ja ju ont i halsen, och då är det ju gott med glass. Kanske att jag slår till på det. Yoghurtglass är ju inte allt för onyttigt. Då skulle jag ju kunna äta soppa till middag..inte det roligaste en fredagskväll, men få points. Och om det går åt mindre points till middagen, så har jag fler points kvar till glass. Får nog bli så. Då har jag i alla fall något att se fram emot till ikväll.

Nej, nu ska jag ta en liten promenad till affären. Måste shoppa allt till imorgon, samt lämna tillbaka gårdagens film.



All by myself tonight..

Mirakelkur

Finns det ingen mirakelkur som bara huxflux tar bort denna halsont.
Jag har inte tid, och den bara förstör. Idag blir det tyvärr inga skidor, varken jag eller Jessica är tillräckligt krya för att satsa ordentligt. Men, vi fuskar lite, det blir skivstång/kondition i alla fall.

Vad dagen bjuder på vet jag ej.
Antagligen blir det en ytterst seg dag. Inget roligt planerat till kvällen. Alla andra upptagna på eget håll, så ja, det blir nog bara plugg för mig. I och för sig behöver jag plugga, så det är väl bara positivt.

Playdate

Idag ska jag och Jessica ha playdate.
Vi ska köpa en massa gott, kanske hyra film och sen kurera oss..eller okej, den inofficiella versionen är att  vi ska tycka synd om oss själva hela kvällen. Det är verkligen typiskt att vi båda har dragit på oss en förkylning inför vasan. Det är ju nu man vill vara frisk och kry, det är nu man vill ta i som mest på träningen för att få formen bekräftad. Men nej, det slår aldrig fel. Men men, inte mycket man kan göra åt det nu, bara hoppas på det bästa och verkligen ta hand om sig själv. Allt löser sig tillslut ändå.
 


Trevlig ska det bli ikväll i alla fall. Det är så synd att man har så olika scheman, så mycket annat att stå i, det blir så svårt att hitta en tid då man kan träffas. Vem vet, kanske det blir bättre till våren och sommaren då det blir ljusare ute och man blir mer peppad till att vara ute. Dock är det egentligen konstigt att man har så svårt att verkligen ta sig tid till att umgås med alla dem som står en närmast. Det är ju egentligen dem som är viktigast i tillvaron. Varför låter man då dyrbar tid med dem gå till spillo? Varför vårdar man inte sina relationer mer? Det är egentligen tur att jag och Jessica, och Fia när vi tvingar med henne, har gemensamma intressen när det gäller träning etc., genom att träna tillsammans ses vi i alla fall lite oftare än om man inte skulle göra det. Men, dem man inte delar dessa intressen med. Varför är det så svårt att se till att träffas? Varför måste det alltid vara vid speciella tillfällen man träffas? Det är så lätt att tappa kontakten.  

Nervöst

Idag kom ytterliggare ett nummer av Vasalöparen.
Har redan läst varenda sida i den. Och ja, jag är nervös! Men nervös på ett bra sätt. Jag ser verkligen fram emot detta. Jag vill att det ska vara dags nu. Jag vill sätta på mig skidorna och ge mig ut i spåret, göra mitt bästa och få en bra upplevelse. Självklart är de vanliga tankarna och spökar, tänk om jag kommer sist? tänk om jag inte orkar? tänk om allt bara går fel? Men det är bara att ta. Kommer jag sist så gör jag, det är första gången jag åker. Jag har absolut ingen aning om vad vasan innebär, hur krävande det kommer vara osv. Så länge jag gör mitt bästa och jag vet att jag har gjort mitt bästa kommer jag att vara nöjd.

Så, nu är det bara 12 dagar kvar..

Det värsta..

Det jobbigaste med detta är att det är jag som anses vara den elaka, den hjärtlösa.
Att det är jag som är boven i dramat..


Sova

Jag kan inte sova.
Avskyr det.
Vill sova!

Vettigt beslut?

Jag skippar träningen idag.
Det bästa är nog att vila halsen, och verkligen se till att vara helt frisk till vasan. Och genom att inte träna idag kan jag ta igen det plugg jag har försummat de senaste dagarna. Kanske blir att jag tar en promenad lite senare, men då har jag i alla fall ingen tid att passa. Jag ska ju i alla fall träna imorgon, är Jessica tillräckligt frisk blir det Ki-box. Skojigt värre. Och på fredag blir det skidor i Björklinge. Skönt att då lite extra träning, ska se till att träna just nedförsbackar.



Träna eller inte..

Jag kan inte bestämma mig för om jag ska träna eller inte.
Har jag så pass ont i halsen att jag bör stå över, eller går det ändå?
Finns ett spinningpass kombinerat med skivstång idag. Skulle vara skoj. Dock var jag ju på skivstång igår, och då är det inte så bra för musklerna att bli "retade" idag igen. Musklerna behöver minst 48 timmar att bygga upp sig igen efter att man har förstört dem i och med träning. Men, det skulle ju vara så roligt att gå. Idag är det till och med "snygg-Erik" som håller passet. Som tur är har jag fram till klockan 6 att bestämma mig.

Nu för tiden verkar jag inte kunna ta några beslut alls. Jag bara velar fram och tillbaka hela tiden. Usch.

Jag ska vinna..

Halsen har börjat en ful och hård fight. Men jag tänker inte låta den vinna!
Jag ska gå segrande ur detta. Jag knaprar strepsils för fullt, och ska precis ta den första av många koppar te.
Jag kommer inte ge mig, hur fult det än kommer bli.

Inte bra

Fia är inte bra för mig. Hon drar mig ner i fördärvet.
Så fort jag kom hem till henne försvann all självdisciplin. Vet inte hur många havrebollar jag har ätit nu...
Men, nu finns det inga fler att äta, de sista fyra ska Jessica få. Och tur är väl det, tror inte jag klarar att äta fler nu.

Aja, snart är det dags för ett skivstångspass. Skönt att få träna bort några av dessa fördömda havrebollar.

Snart

Om två veckor är det dags.
Starten går mellan 9.00-9.30.
Vill både att desa två veckor går fort och långsamt.
Ser fram emot att få genomföra detta.





(bild från
www.vasaloppet.se)

Idag

Blev en bra dag idag. Om man hoppar det faktum att jag inte pluggade något.
Jag och Fia tog en tur på stan. Även denna gång var det jag som skulle shoppa, men det var Fia som åkte hem med alla påsar. Jag hittar aldrig något! Aja, efter shoppingen satte vi oss en stund på Storken. Najs.

Spin puls passet idag var riktigt skoj. Vilken skillnad mot ett vanligt pass. Märktes att det var pulsen man skulle koncentrera sig på. Det var riktigt bra. Tiden sprang iväg. Känns bra att köra pulspass så här innan vasan, desto bättre puls desto mer orkar man. Hjärtat blir bättre tränat och pumpar bättre, musklerna får därmed mer syre och man kan ta i lite extra. Dessa två sista veckor innan vasan ska jag koncentrera mig på kondition och uthålliga muskler. Inget gym förns efter vasan, musklerna behöver inte bli större för tillfället, bättre att de får vila från den påfrestningen.

Aja, skönhetssömnen väntar.

Måndag

Ny vecka.
Få se vad denna bjuder på.
Idag blir det i alla fall att träffa Fia. Får se vad vi hittar på. Kanske en tur på stan?
Innan dess är det som vanligt plugg som gäller. Ska se till att göra ett schema som jag ska hålla mig efter. Lättare att göra något när allt är lite mer strukturerat. Problemet är att jag inte vet när jag ska träffa Fia idag, så då blir det svårt att planera dagen. Så, idag blir det inte så strukturerat.

Ikväll är det spin puls som gäller. Om jag får sista platsen vill säga. Hoppas.

Jag




Visa av mina sidor tycker inte ens jag om.
Eller är de situationerna som lockar fram dem som man ska skylla på?

Fuskisdag

Idag har jag fuskat med allt som har med träning och mat att göra.
Jag har försökt äta så många havrebollar som möjligt...känner mig så pass bra att jag vet att jag inte kommer kunna hålla mig borta från dem i veckan om de inte är slut. Som tur är har jag några timmar till på mig att äta, men, det är ju dock runt 20 st kvar...jobbigt läge. Dessutom var ju jag och mamma tvugna att äta upp det sista av ananaspajen och godiset från igår. Och inget har jag gjort för att kompensera allt detta onyttiga. Ingen träning idag inte. Fy på mig, men, lika bra att ta en sån här dag lite då och då. Då får man allt ur systemet kan man säga.

Aja, helgen har varit trevlig. Alltid uppskattat när mamma hälsar på. Ser fram emot nästa gång.

Samvetet hälsar på

Jag har dåligt samvete och känner mig värdelös.


Vila

Ingen tävling för mig idag.
Vaknade med ont i båda öronen och huvudvärk. Så, det är nog bättre att ta det lugnt idag. Vill inte bli värre.
Hoppas verkligen på att det inte är öroninflamation jag har. För det har jag verkligen inte tid med!

Aja, nu är det bara att vänta på att mamma ska dyka upp.
Sen blir det shopping. Lovely.

Aldrig mer!

Jag ska aldrig mer tvätta mina svarta HM-byxor.
Det var ett rent gympapass att komma i dem idag. Blä.
Men, nu är det på i alla fall. Och snart har de återgått till normal storlek.

Aja, anledningen till flykten från de sköna mjukisarna är parmiddag hos Jessica.
Hemlagad pizza har jag hört att det ska bli, mumsigt värre.
Nu vill jag bara att tiden ska gå så jag kan åka. Inte bra att äta lunch vid elva, hur sjutton ska jag stå ut fram till åtta...hungrig.


Det är då typiskt

Varje gång jag handlar glömmer jag nästan alltid det viktigaste, eller snarare det jag kom till affären för att köpa. Att jag lyckas. Inte världens jättegrej, men irriterande är det. Hädanefter ska jag köra med lista, oavsett om det bara är ett par saker jag ska ha. Problemet med lista är att jag allt som oftast glömmer den hemma istället..

Nehepp, nu måste jag börja städa. Måste. Tyvärr.


Keep on coming

Det snöar ute.
Najs.
Hoppas att det fortsätter. Jag vill ha massor av snö! Får då kanske det finns en chans att jag kan ta en tur med skidorna. Skulle vara trevligt att få lite extra träning, problemet är bara vart? Har ingen aning om var det finns spår i denna stad. Men men, i värsta fall får jag väl göra egna. Det som egentligen skulle behövas är en bra nedförsbacke. Jag har verkligen problem med nedförsbackar. Jag har absolut ingen kontroll på skidorna, hur sjutton gör man? Så länge det är spårat i nedförsbacken är det okej, så jag hoppas innerligt att backarna under vasan är bra preparerade. Annars blir det till att ta av sig skidorna och springa ner. Fast, det kanske man inte får...men, bättre att bryta en regel än bryta nacken på mig själv och flera andra..

Inte som planerat men bra ändå..

Det blev inte den braiga ledaren idag. Hon kunde tydligen inte och hade fixat en vikarie, en vikarie som aldrig dök upp. Som tur var skulle en vanlig skivstångsledare gå på passet, så hon ställde upp och körde sitt pass istället. Tråkigt att konditionsdelen uteblev, men det var bra ändå. Var så trött i musklerna när jag cyklade hem att jag knappt kom någonstans...hoppas verkligen att jag slipper träningsvärk dock, vill inte vara stel i benen på lördag. 

Får se om det blir en snabbis på gymmet imorgon. Måste ju städa på order av mor..och känner jag mig själv rätt så lär det ta hela dagen. Det visar sig helt enkelt.

Nej, nu ska jag njuta av en deciliter yoghurt innan det är dags att sova.

Äntligen

Äntligen dags för ett skivstångspass.
Med den braiga ledaren! Najs.
Ska dessutom bli skönt att lämna lägenheten för några timmar.

Uppladdningen har börjat

Lite mindre än tre veckor kvar till Vasan nu.
Nervositeten börjar komma, men självklart även en längtan.
Gäller att börja ladda redan nu. Förkylningen går åt rätt håll. Huvudvärken är snart borta och näsan rinner inte lika mycket längre. Perfekt. Ligger ganska bra till med träningen, trots Thailand. Medelpasset igår kändes lätt, skönt att kroppen har reagerat positivt på vilan.

När det gäller uppladdningen har Vasaloppets hemsida (
www.vasaloppet.se) bra information.
Bland annat bra kostråd. Från och med den 18 februari kommer min kost se ut på detta vis:

Onsdag-Fredag:

Undvik kolhydrater och minska födointaget som helhet (vanlig husmanskost utan kolhydratrika inslag är OK). Träning bedrivs i låg fart med ett längre distanspass inlagt på onsdagen. Kroppen känns matt eftersom vi tär på depåerna.

Lördag-Söndag:

Dags att börja äta kolhydrater. Öka intaget stegvis så undviker du magproblem. Ät inte mer än vanligt men se till att födan är kolhydratrik och helt utan fett. Dela upp matintaget på flera tillfällen än vanligt. Vila helst, annars bara mycket lätt träning.

Måndag:
Dagen före tävling ska kosten bestå av alla de vanliga beståndsdelarna (kolhydrater, protein och fett) men fortfarande med betoning på kolhydrater. Var försiktig med mängden mat så inte kroppen känns tung och uppblåst när det är tävlingsdags. Genomför ett lättare uppmjukningspass.

Skönt att få hjälp på vägen. Vill ju att det ska gå så bra som möjligt.
Aja, 19 dagar kvar nu...

Inte mycket som händer

Här händer inte mycket.


Thaipics

Bilderna visar bra vad dagarna bestod av.
Stranden, sol, bad, drinkar i massor och god mat.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

Två perfekta veckor har det varit. Trevligt att få resa med hela familjen igen.

Nu ska jag njuta någon vecka av att vara  en pepparkaka medans alla andra är snögubbar..


Förhoppningsvis pigg

jag däckade totalt i soffan igår.
Somnade redan vid sju. När Mattias sen ringde vid halv 10 var jag helt borta..och det enda vettiga var att lägga sig i sängen istället. Detta har då resulterat i att jag är uppe redan nu. Mycket ovanligt från min sida.

Idag kör träningen igång. Najs.
Börjar lite lätt med ett Styrka-medel pass på Friskis, följt av ett danspass.
 

Dumma AC!

Dumma air-condition.
Jag har inte tid med en förkylning.
Som tur är verkar allt bara "sitta" i näsan. Det vill säga, helt okej att träna med ..så länge jag inte överanstränger mig. Men usch, tävlingen på lördag kommer bli jobbig, men jag får se det som ett träningspass. Hoppas dock verkligen att förkylningen lägger sig till vasan. Vill inte åka 4,5 mil med rinnande näsa..

Hemma

Tänkte bara meddela alla att jag är hemma.
Eller i alla fall halvt hemma. Är i Eskilstuna, men kommer till Uppsala imorgon..eller ja, det blir ju idag egentligen...