Lägesrapport

Många mil i spåren har det blivit..fler ska det bli..mycket mat och för mycket godis har ätits, men det är så det ska vara när man är i Sälen. om ca en vecka är jag hemma igen och då återgår allt till det normala. Hörs då!

Mellanlandning

Är hemma nu, men ínte så mycket längre.
Om en timme eller så kommer mamma och pappa och hämtar mig för vidare färd mot Sälen.
London har i alla fall varit riktigt skoj. Vi har gått och gått, shoppat, ätit och gjort bort oss lite överallt. Som det ska vara.
Jukonserten vi var på var riktigt häftig. Hela Royal Albert Hall var fylld och ja, det var roltigt att få vara med och sjunga, men även att få lyssna till kören.

Tänkte bjuda på lite bilder..kommer säkert mer senare, har inte fått Fias bilder ännu.

     

     

     

     

     

     

     

Snart

Snart ska jag vandra iväg till Jessica. Halv sex går bilen från henne till Arlanda.
Sen blir det London!

Så vi hörs på fredag igen!

Planering

Nu blir det kinamat och planering av London och nyår hemma hos Fia.

Första väskan klar

Nu är första väskan packad.
Ska snart ta itu med nästa.
Mycket att tänka på när man ska packa till två olika resor. Vad är med i den första väskan som sen ska med i den andra...osv. Men, lite tur har jag i och med att det är två helt olika sorters resor jag packar till. Till London ska jag ju ha med lite finare kläder och lite partykläder. Till Sälen behöver jag inte packa så mycket annat än mjukisar.

Ska bli så skönt att åka iväg. Både till London och Sälen.

Kan inte den här dagen gå lite fortare?


Hur fungerar det egentligen?

Hur sjutton kan vikten ändras med 1,5 kg på 12 h?
Man kan defintivt säga att jag pendlar i vikt...okej att det ändras med några hekton, men 1,5 kg?!
Aja, inte mycket att göra åt.
Har precis ätit frukost, blev en sen idag då jag tog en en timmes promenad innan. Skönt väder att gå i, de bet lite i kinderna men var samtidigt inte för kallt. Dock saknar jag snön..men jag behöver bara stå ut med detta grå några få dagar till. På lördag bär det äntligen av till Sälen.

Nehepp, mycket att göra idag..

Farligt

Det är farligt att sätta sig i soffan med en filt runt sig..men kommer ju ingen annanstans.
Har varit törstig i ca en timme nu..men nej, jag kommer ingenstans.

Ingen lust, men inget val..

Jag har ingen lust att springa idag.
Men jag har inget val.
Jag ska ut! Jag har inte rört mig på flera dagar. Usch.
Och, ja, de kommande dagarna blir det inte mycket motion heller.
Så därför är det bara att masa sig ut idag. Ska ju inte springa så långt heller, så det går fort. Tror nog att jag ska springa i skogen också, lite mysigare och lugnare där. Dock lite läskigt eftersom det är mökt ut..men men, det överlever jag.

Maten hemkörd

Honey köpte mat på stan till oss och kom hit med den.
Vilken tur man har.
God sallad från Cupido blev det. Så skönt att slippa laga mat själv.

Jupp, jag är lat. Jag vet.

Hemma

Hemma igen.
Blev en tidig morgon idag. Upp redan halv 6. Som student är man inte van vid såna förhållanden..men det gick, och det underlättade ju att frukosten redan var framplockad. Blev en tur till mammas jobb sen, fick snällt sitta där och underhålla mig själv i 45 min. Mitt tåg gick den fem i åtta, och jag sov gott nästan hela vägen.

Blev en snabbis till skolan. Vi hade individuella samtal, eller ja, "avtalsgruppen" hade individuella samtal med läraren. Jag och Fia hade gjort ett bra jobb med vårt avtal och fick därmed två bonuspoäng till tentan. Najs.

Och, ja, nu är jag hemma. Har ingen aning om vad jag ska göra..men det lutar åt att det blir en lugn dag. Kanske njuta lite över det faktum att jag faktiskt har jullov nu..dock ett jullov som kommer vara fullt av plugg, men ändock jullov.

Först ska jag dock fortsätta jaga schemakontoret på jobbet..bara upptaget hela tiden.

Seg dag

Idag har det varit en seg dag, en riktig bakisdag.
Festen igår var mycket trevlig. Pratade en massa och drack gott vin.

Har inget att skriva för tillfället. Dagen har inte varit så innehållsrik, och kvällen kommer inte vara det heller. Det kommer bli en lugn kväll med bastu och film. Vi ska göra Ris a lá Malta lite senare och dricka glögg. Lovely.

Imorgon blir det tidig uppgång. Mitt tåg till Uppsala går fem i åtta..men men, det får man bara stå ut med.

Jag och min Skrutt

Tror Skrutt har tröttnat på att ha mig hemma. Hon får aldrig vara ifred eller ligga och sova någonstans...jag ska bara komma och lyfta upp henne hela tiden och pussa på henne. Men, det får hon helt enkelt tåla dessa få dagar jag är här.



Btw, jag har precis bakat lussekatter, som faktiskt ble lyckade..de är både mjuka och har smak.

Liten runda

Det blev en kort runda på Tuna Park idag.
I pincip var vi bara in och ut på Stadium. De hade ett alldeles för dåligt utbud av längdskidor, så vi väntar till vi är i Sälen med att köpa dem. Känns som om man får lite bättre hjälp där också, de bör ha lite mer kunskap om ämnet..

Ikväll blir det party. Har lyckats bjuda med mig själv på 50-års fest. Mycket trevligare att följa med än att sitta hemma ensam. Trevligt att få göra sig fin också, nu får jag ju en chans att använda mitt nya smink.

Nej, nu tjatas det på mig om att jag ska hjälpa till att dammsuga..jippie.

Ordningen är återställd

Då var man hemma i Eskilstuna.
Och precis som det sig bör sitter jag nu i soffan iklädd nattisbyxor och Skruttan ligger klistrad mot mitt lår. Hon är för söt, och ja, vad jag har saknat henne.

Imorgon blir det tydligen en tur på stan. Jag ska prova ut en av mina julklappar. Najs.
Kanske att man hittar något roligt till sig själv också. På TunaPark är det så svårt att hålla sig borta från allt fint..

Nej, nu ska jag gosa järnet med Skrutt.

Förväntansfull och skräckslagen

Har settat och läst lite information om Vasaloppet, och hur man ska lägga upp träningen och själva loppet. Och ja, nu är jag skräckslagen. Vad sjutton har jag gett mig in i? Men, samtidigt, vad jag ser fram emot det. Vilken utmaning det kommer bli. Och vad stolt jag kommer vara när jag har genomfört loppet. Enligt vad de rekommenderar ligger jag bra till träningsmässigt. Känns bra. Nu ska jag bara se till att få tillräckligt många skidmil i kroppen också. Blir till att skida på bra i Sälen. Måste se till att komma ut på en riktig långrunda på ca 3 mil. Blir kanske till att packa med sig lite matsäck då..

Så, ja, jag må vara skräckslagen inför detta äventyr. Men, jag längar något otroligt till att få stå där vid starten och påbörja det hela. Att få testa vad min kropp tål och vad den orkar.

  


Fredag

Så var det fredag igen.
12 dagar kvar till julafton.
Vet inte riktigt vad jag ska hitta på nu timmarna innan mitt tåg till Eskilstuna går. Kanske tar en promenad, men det snöar så mycket ute så det är inte det roligaste att vara ute och gå då. Gör så ont i ögonen. Kanske är så lat att jag bara lägger mig och läser en bok. Var så längesen jag gjorde det, beror i och för sig på skola, men ell den kurslitteratur man har så finns det ingen tid till att läsa annat.

Ska bli trevligt att åka till Eskilstuna, fast föräldrarna inte ska göra annat än gå på olika kalas hela helgen. Men men, jag får ju pussa på Skrutt i alla fall. Och så ska jag baka en massa. Mums.

Helt slut

Passet var riktigt jobbigt idag.
Erik var vikarie, och ja, han hade nog ett lite hårdare pass.
Men det var skönt att ta ut sig, men jag tror nog att det får bli vilodag imorgon. Känner att kroppen inte riktigt är hundra, och det är ju inte bra att träna för mycket heller. En promenad får räcka.

Nej, ska väl sova snart. Hörs imorgon.

Måste bara säga..

..att Björn Borgs tv-reklam är otroligt vacker.

För snäll.

Jag är för snäll.
Nu har två julklappar till hamnat under granen. Jag kan inte sluta.
Men, jag var lite snäll mot mig själv idag också, köpte lite nytt smink. Så, nu ser jag fram emot nästa party så jag får prova det. Men, det lär väl dröja ända till nyår innan det blir lite party. Vi är alla för uppbokade för att hinna klämma in det innan dess. Och det är ju ändå bara ca 3 veckor kvar till nyår. Som sagt, tiden går fort.

Nej, nu ska jag packa lite. Stryka det jag har att stryka och sen äta lite.
Efter det är det bara att längta till skivstångspasset. Ska bli så skoj att inviga Fia, hoppas bara att hon blir lika fast som jag och Jessica.

Ledig

Idag är jag helt ledig. Förrutom skivstångspasset ikväll då.
Men, ja, en ledig dag. Jag är redan uttråkad. Vad sjutton ska jag göra?
Jag har ju redan städat hela lägenheten, tvättat allt som ska tvättas osv.
Packa inför imorgon kan jag ju alltid göra idag i alla fall. Kanske skulle ge mig ut på en riktigt lång promenad också, om nu mina stackars ben klarar av det..är helt slut i dem. Kanske skulle kunna ta mig ner till stan också, måste ju köpa en julklapp till Fia. Hon har ju köpt en till mig, så jag har inte så mycket val när det gäller att köpa en till henne...eller ja, jag har ju redan sagt vad jag ska köpa till henne, en påse ostbågar.

Aja, nu ska jag i alla fall titta på dagens Sune avsnitt, då har jag i alla fall något att göra i 10 min framöver.

Väntar

Jag väntar och väntar på att honey ska komma hem.
Då får jag äntligen sova. Är så trött idag..men det skyller jag på honey. Han gnisslade tänder hela natten inatt, ytterst irriterande, snart tvingar jag iväg honom till en tandläkare så han får en betskena.

Annars är jag proppmätt efter den otroligt goda fruktsalladen jag gjorde. Fia har introducerat en ny frukt för mig..sharonfrunkt. Hur har jag kunnat missa den under så många år? Jag och frukt, vi är ju bästa vänner..jag överlever tack vare frukt. Men, fast jag är proppmätt längtar jag efter frukosten imorgon. Jag och hun ska äta en riktig julfrukost tillsammans. Najs. Eller, bäst att det är, med tanke på vad den frukosten kostade mig. Hmpf, att mat ska vara så dyrt..

 

När?

När ska det börja kännas lättare med löpningen?
Tycker att det bara blir tyngre och tyngre.
Sprang 8 km idag, och det enda jag kunde tänka på var att snart är det över..snart är jag framme. BLÄ. Vill att det ska gå lättare, och snabbare. Men men, det är väl bara att kämpa vidare. Ska bli skönt att komma till Sälen och träna något annat, att få variera sig lite.

Nu ska jag snart äta fruktsallad. Måste bara göra den först.

Två till under granen

Hittade två julklapper till idag.
Nu har jag egentligen alla de julklapparna jag ska ha..men jag har fortfarande julklappspengar kvar, så jag ska nog se till att hitta något mer att ge bort. Det är extra roligt att ha julklappspengar kvar nu till London, roligt att köpa något därifrån till de nära och kära. Fast, jag ska först och främst se till att hitta något skoj till mig i London, har inte unnat mig speciellt mycket i shoppingväg nu innan resan..

Två veckor

Om två veckor är det julafton.
Tiden går otroligt fort...nästan så att man börjar bli lite stressad. Så mycket som ska hinnas med på dessa två veckor, mycket att klämma in.

Om en vecka är det dags för London. Najs.


Tisdag

Fy sjutton vad tungt det var på gymmet idag.
Nu skulle jag inte vilja göra något annat än köpa en massa frukt och göra en god fruktsallad, och sen mysa i soffan resten av kvällen..helst med Mattias som sällskap. Men nej, istället ska man jobba. Får mysa vid 12 inatt när jag kommer hem istället..

Äntligen

Nu är jag äntligen klar med städningen.
Eller nej förresten, jag har ju dammning kvar, och lite disk sen lunchen..typiskt, varför skulle jag komma på att det var kvar? Ibland är inte svarta möbler speciellt praktiska, dammet syns direkt. Men men, inget att göra åt..får ta tag i det när jag kommer hem från gymmet. Har ju ändå inget vettigt att göra innan jag ska åka till jobbet. Har redan gjort min matlåda, jag har packat väska och tagit fram kläderna jag ska ha på mig..

Dags att byta om och röra sig mot Ultuna. Hörs.

Städar

Städar och har mig för fullt. Känner mig riktigt duktig.
Lite jobbigt är det dock att hissen inte är igång. Har redan sprungit upp och ner för trapporna 6 gånger. Många lådor som ska till förrådet, och så har jag ju tvättid också. Men, det är ju bra träning, så lite positivt är det ju.

Blir till att jobba ikväll. Skönt att jobba kväll, hatar verkligen att gå upp mitt i natten för att åka till jobbet. Efter detta arbetspass har jag gjort mina två för denna månad. Så, då behöer jag inte jobba förns i januari. Dock lite osäkert om det blir jobb för mig i januari, är borta större delen av månaden, och så har jag tenta då också..ska kolla med min gruppchef hur jag ska göra..känns ytterst onödig att köpa ett busskort också för januari, blir så mycket pengar som slängs bort i onödan.

Aja, måste fortsätta städandet. Måste bli klar idag, och så måste jag hinna med en tur till gymmet också..

Imorgon istället

Jag städar imorgon istället.
Så imorgon får det bli stora städardagen. Ska till och med tvätta..det behövs verkligen. Speciellt mina träningskläder behöver tvättas, de stinker verkligen. Skulle behöva köpa fler upplagor träningskläder, jag använder ju ändå träningskläderna varje dag, och ja, då behöver man ha ombyten.

Blir en lugn kväll idag. Ska nog bara slöa. Eftersom jag ska städa imorgon behöver jag inte ens plocka iordning idag..ska bli skönt att bara slappa. Speciellt då jag har julmust hemma.

Effektiv

Idag, igen, sitter jag och Fia på Ekonomikum och pluggar. Detta är definitivt den effektivaste terminen jag har haft hittills under min tid på universitet. Idag känns det dock helt okej att sitta här och plugga. Det är bland det sista som ska göras innan jullovet börjar, och ja, det är en befrielse. I och för sig, är jag smart så börjar jag inom de närmaste dagarna att plugga till tentan vi ska ha den 16 januari, men just nu känns den så avlägesen så det är svårt att ta tag i det.

Jag får helt enkelt se hur pass bra disciplin jag har på mig själv.

Måndag

Skola idag igen.
Har egentligen ingen lust att gå, men, Fia blir så sut om jag inte dyker upp..Jag skulle egentligen behöva städa idag, men det får helt enkelt vänta till senare ikväll. Har dock mina tvivel om att det kommer bli någon städning ikväll, jag är ganska duktig på att glömma bort sånt..

Aja, jag har inget intressant att komma med idag.

Bästaste vännerna



Det finns inga bättre vänner!
Med Er blir inget tråkigt, med Er blir varje dag en fest.


Slut på denna vecka, början på ny träningsvecka

Söndagen är veckans sista dag, det vet alla..men för mig är söndagen början på en ny träningsvecka. Jag räknar mina träningsveckor från söndag till söndag. Vet inte varför, men det kan nog ha att göra med att lördagar oftast är min vilodag. Så, jag började därmed min träningsvecka med ett pass på gymmet idag. Gick riktigt bra, ökade vikter på bänkpress..känns otroligt motiverande att lägga på extra vikter. Jag är dock lite nervös för hur det bli under julen, hur mycket av styrkan kommer jag tappa på två veckor? Hur mycket ger skidåkningen? Hmm..måste se till att få med mig några vikter upp. 

Efter träningen bastade jag, Fia och Jessica. Det är så underbart att sätta sig i bastun och bara slappna av, man blir så härligt trött...önskar verkligen att jag hade en bastu hemma. Men nej, ska jag ha plats med en så får jag lov att ducha i slasken i köket.. 

Födelsedagskalas

Idag blir det födelsedagskalas.
Mattias föräldrar och släkt ska komma och fira honom, och jag får faktiskt närvara.
Honey lagar paj för fullt just nu..och jag har varit snäll, igen, och städat hans lägenhet. Vad har hänt med mig?

Typiskt

Mattias verkar inte ha någon USB-sladd hemma, så jag kan inte lägga upp några partybilder. Synd, jag har inget vettigt att göra..så då kunde jag ju lika gärna vara lite duktig. Aja, han skulle komma hem snart, så då kanske han kan leta lite..

Kom på tidigare ikväll att jag inte får "fira" någon advent hemma hos mig själv. Förra söndagen var jag ju hemma hos Mattias, vilket jag även är denna söndag...nästa söndag är jag i Eskilstuna, och när det är fjärde advent är jag i Sälen. Typiskt. Men men, advent infaller ju nästa år igen.

 

Hemma

Nu är vi äntligen hemma igen.
Tävlingen var riktigt skojig. Tungt var det, och ja, den bästa palceringenfick jag ju inte..men jag klarade mitt mål och sprang under 30 min, mer exakt så sprang jag på 29 min och 54 sek. Helt okej med tanke på hur halt det var, och att banan var helt ny för mig.

Nu ska jag och Jessica njuta av lite glass och godis, och titta på film resten av kvällen.

Nu så

Nu är det snart dags att åka.
Ska ta bussen till Årsta, där Jessica hämtar mig, och sen bär det av till Gävle.
Ujuj. nu börjar jag definitivt bli nervös. Tänk om det inte är någon bra springdag för mig? Tänk om benen är alldeles slut. Usch..nej, jag måste tänka positivt. Det är min första tävling i dessa sammanhang, jag får helt enkelt köra mitt race och sen se hur långt det räcker. Och 5 km är ingenting att springa..det klarar jag lätt, och när det är tävling så blir man ju lite mer taggad och då går det automatiskt fortare. Kanske skulle sätta ett mål? Hmm...jag satsar på att klara loppet på runt 29 min, det får bli mitt mål. Klarar jag det är jag jäkligt stolt, då är jag under 30 min och jag har dessutom sprungit snabbare än jag vad jag brukar. Jupp, så får det bli.

Håll tummarna för mig nu. 


Ny människa



Nu är jag som en ny människa.
Så skönt att få sova ikapp de förlorade timmarna.
Nu sitter jag framför youtube i brist på annat...väntar på att Mattias ska komma hem, och att Sofia ska komma hit. Snart ska man väl egentligen börjar göra sig vacker, eller ja, först har jag lovat att göra lägenheten vacker..men, det är ganska roligt att städa och feja inför fest.

Jag är förvånad att jag inte har börjat bli mer nervös inför tävlingen ännu. Men, jag har faktiska ganska låga förväntningar på mig själv, jag ska göra mitt bästa och förhoppningsvis räcker det längre än att jag kommer sist. Ska bli roligt att börjar tävla i alla fall, och att sen fortsätta..ska ju bli skriven i samma klubb som Jessica, och då blir det ju att man tävlar lite mer. Skojigt, det hjälper en att hålla uppe motivationen.





Sova

Hemma igen efter jobbet.
Var duktig och gick in till stan i natt/på morgonen. Lite läskigt var det, men jag överlevde.
Jobbet gick bra. Fick charter de sista timmarna, alltid lika skönt.

Nu ska jag sova några timmar, måste ju vara pigg till kvällens festligheter.

Snart sovtajm

Magen är nu alldeles full av öussekissar.
Och lite knäck.

Väntar på att Mattias ska komma och "hämta" mig. Vågar inte gå själv till honom efter att vi har tittat på skäckfilm här hos Jessica. Och sen är jag lite lat också, har massor att bära och då är det trevligt med någon som hjälper till. Hemma hos Mattias blir det till att sova direkt. Ska upp och jobba tidigt imorgon. Försöker bestämma mig för om jag ska ta taxi eller gå..om jag ska gå måste jag gå vid 3, och det känns lite läskigt. Men, taxi känns onödigt på ett sätt...hmm..svårt.

Peppisbak

Peppisbaket och kissebaket är igång. Snart ska vi göra lite knäck också. Mums.
Har ätit en hel massa peppisdeg redan, och ett antal skivor julvört.
Nu längtar jag till att lussekissarna är klara. Hoppas verkligen att de blir bra iår..tredje gången gillt där.

Nej, nu måste jag äta lite mer peppisdeg.

Vilken start!

Det första jag såg när jag slog upp ögonen idag var att det hade snöat, och att det fortfarande gör det. Vilken underbar start på dagen. Det är så vackert..och det är sån skillnad mot de andra dagrna då det har varit grått och mörkt. Dock får vi se hur länge detta få ligga kvar.

Har det så mysigt i min lägenhet just nu. Gardinerna jag satte upp igår gör verkligen mycket, det blir en helt annan julstämning, de ramar in allt så fint. Jag njuter verkligen.

Nu ska jag titta på ett avsnitt av Sunes Jul och sen ska jag börja dra mig mot gymmet. Blir ett ganska lätt träningspass idag, inga benövingar. Benen ska får vila till på lördag. Resten av kroppen ska dock pumpas upp, om jag nu kan hitta någon som vill hjälpa mig vid bänkpressen...jag har för korta armar, så jag når inte att lägga upp stången när jag har gjort mina reps...får hoppas på att det finns en gyminstruktör på plats, mycket lättare att fråga en av dem än någon helt okänd.


Juligt

Julgardinerna är upp och de nyinköpta julklapparna ligger nu under granen. Lovely.

 

Fuldag

Jag har en fuldag idag..eller ja, mer åt en dag då jag tänker så mycket mer på allt.
Känner mig som en ballong. Inte bra. Ångest.
Löpningen var jobbig, känns som om det går bakåt med löpningen..tycker aldrig att jag bli bättre. Suck. Hoppas verkligen att det går bra på tävlingen på lördag.

Det positiva med dagen var att min rumpa såg bra ut i de byxorna jag hade..men ja, utöver det, nej, jag är inte nöjd. Måste bli bättre på att stå emot och vara duktig. Ska klara det!

Några klara

Några julklappar klara nu. Najs.
Men, det är fortfarande ganska många kvar att köpra, och det jobbigaste är att jag inte ens vet vad jag ska köpa. Får se till att verkligen fundera, vill ju att det ska bli bra julklappar.

Är så trött just nu. Precis vad jag förutsedde. Lyckades somna i soffan idag igen. Inte bra, jag skulle ju ut och springa. Funderar på att göra det nu, men ja, jag är ju så trött..har ingen aning om jag orkar..kanske bara få bli en promenad, eller kanske en kort löprunda ändå? Hmmm..

Det var visst inte så..

Jag var tydligen inte så trött som jag trodde igår.
Kunde inte somna. Otroligt irriterande att inte kunna somna när man inte vill något annat. När det blir så börjar man även irritera sig på allt, kuddarna ligger fel, det är för varmt etc..Aja, somnade väl vid 2 någongång i natt, men hade ändå inga större problem med att komma upp vid hlav 8. Konstigt för att vara jag. Men, det lär väl straffa sig ikväll istället..

Irriterande moment nu på morgonen är att min brödrost verkar ha gått sönder. Inte så passande nu när jag har en massa rostbröd hemma, och faktiskt vill ha rostat. Otur helt enkelt. Bara för att morgonen har gått så bra hittills skulle det inte förvåna mig om hissfixarna här i huset bestämmer sig för att börjar fixa med hissen extra tidigt idag. Eftersom jag har hissen precis brevid mig hör jag allt, och det är inte så trevligt då de verkar tycka mycket om att borra..men men, man får väl stå ut. Ska ju snart till skolan i alla fall..och efter det blir det julklappsshopping.

Lång dag

Det blev en lång dag idag.
Som sagt, många timmar på Ekonomikum, och efter det mötte jag upp Honey vid gymmet. Inte rätt tid att gymma vid halv , verkade som om alla var där och gymmande samtidigt. Fik vänta vid varje övning, och det är inte bra, man blir så kall och stel. Men men, träning blev det i alla fall. Var så trött på vägen hem att jag höll på att somna på bussen. Hemma fick jag äntligen middag, som tur är har jag en massa (eller ja, nu börjar de bli ganska få..) matlådor i frysen så det gick fort att laga mat..

För ca en timme sen gjorde jag något som jag sällan gör så här på kvällen, jag somnade i soffan. Ganska tydligt att jag ät trött. Därför ska jag se till att skynda mig med att fixa iordning inför natten här hemma och sen sova..nattinatt.

Fortfarande på Ekonomikum

Jupp, jag och Fia sitter fortfarande i samma soffa på Ekonomikum som vi satte oss i vid halv 2 idag. Men, nu är vi klara. Och ja, det blev nog ganska bra också. Den här gången har vi alla fall haft en hum om vad vi har skrivit om, lite tror jag nog att vi förstår.

Nu är det dags att ta sig till gymmet, och sen blir det hem och äta middag..äntligen!



Så här bli man när man pluggar på Ekonomikum..

Skolarbete

Det svåraste med ett skolarbete är att släppa taget om det. Att anse att det är klart. Det är hela tiden något som kan ändras, något som kan bli bättre. Det är jobbigt att vara student....

Trevligt start på dagen

Jag har de senaste åren inte fastnat för någon av de julakalendrar som gått. Kan det vara för att man är vuxen? Men, jag saknar att ha något att se varje morgon, så, jag tittar nu varje morgon på ett avsnitt av Sunes Jul. Den julkalendern går inte att slå, den är och kommer alltid vara bäst..eller ja, Greveholmsslott är också bra. Men ja, Sunes Jul är nog lite bättre ändå. Det är en riktig nostalgitripp så här på morgonen. Ser redan fram emot imorgon då jag får se nästa avsnitt..

Nu ska jag plugga lite. Och klockan12 är det dags för skola.

Vajjert

Nu är granen klädd. Den blev så vajjer.
Dock blev jag inte helt klar med den eftersom jag tydligen inte hade något glitter i min julgranslåda. Får köpa det imorgon...samtidigt som jag hämtar ut mina julgardiner. Snart är hela lägenheten färdigpyntad. Najs.



Nu är det dags att sova. Plugg imorgon igen.

Det handlar om vilja

Usch, idag var det jobbigt att springa.
Benen ville bara inte. Men, med vilja kommer man långt. Sista kilometern fick jag hjälp av en kille också. Lyckades hålla samma tempo som honom, och ja, det var riktigt bra för självförtoendet. Rundan blev tillslut 6,5 km lång, och det får jag helt enkelt vara nöjd med. Blir en till runda på onsdag, sen är det vila fram till lördag som gäller..för på lördag ska jag tävla. Skojigt, men nervöst. Som tur är ska jag bara springa 5 km, en bra längd. 

Nu ska jag duscha, sen äta lite..och efter det går jag äntligen klä min gran.  

Klar!

Fia och jag är klara med vårt avtal nu.
Äntligen.
Bara en skolsak kvar att göra denna termin. Najs. Lite jobbigt dock att denna sak är till på onsdag och vi har inte börjat kolla på uppgiften ännu. Men, det löser sig, det gör det alltid.

Nu ska jag dra Fia upp ur soffan och åka till plantagen. Jag ska ha min julgran idag!

Lucköppning

Äntligen får jag öppna första luckan på min julkalender. Min dyra och lyxiga julkalender..kostade mig bra 150 kr. Men, så är det också 70%-ig choklad, och dessutom stora chokladbitar. Så, den var värd varenda krona..



Till lunch får jag även tända första ljuset i adventsljusstaken. Kunde ju inte göra det igår eftersom jag sov hemma hos Mattias. Men, idag smäller det. Så jag har längtat efter denna månad..känns lite konstigt bara att det är så få dagar kvar till julafton nu. Tiden går hemskt fort.

Aja, Fia suckar och har sig så jag ska väl gå och hjälpa till med maten.