Ojdå

Bakningen slutade med att vi istället hamnade i soffan framför Mamma Mia.
Vi var helt enkelt för trött för bakning idag. Blir till att baka på torsdag istället.
Men, vi hade en trevlig kväll ändå. En massa bilåkande för att hämta saker liteöverallt, och sen en tur på Ica Maxi också. Hemma hos Jessica lyssnade vi på julmusik och gjorde god sallad, och som sagt spenderade resten av kvällen i soffan..

Imorgon är det skolan som gäller. Och en massa plugg..jippie.

Vilken kväll

Vilken kväll det blev igår.
Jag och Jessica rockade järnet på Platina. Roligt ställe som jag garanterat kommer gå till igen.

Mådde riktigt bra imorse, om man nu kan kalla klockan 12 för morgon?
Kanske tack vare panpizza jag åt vid fyra imorse...
Aja, jag och Jessica kom iväg till gymmet, körde lika som alltid..och nu är jag härligt mör i kroppen. har precis duschat. ska snart slänga på min mjukiskläderna och sen galoppera hem till Jessica. Bakkväll som  gäller. Ska bli riktigt skoj, och gott..

Bilder kommer..

Party ändå


Det bidde lite party ändå.
Partypics kommer...

Snäll flickvän

Jag är alldeles för snäll mot Mattias.
Bara det att jag ställer mig och diskar åt honom..och efter det går jag till stan och köper julblommor till honom. Fast ja, julblommorna var mer till mig..jag vill ha lite julstämning även i hans lägenhet. Speciellt med tanke på att det är första advent imorgon.



Aja, som sagt, det blev lite shopping idag. Hittade en kjol på Gina till mig. Skulle egentligen velat köpa mycket mer, men ja, jag var lite snål idag.



Just nu sitter jag och honey och väntar på att pizzan vi har beställt ska komma. Efter maten blir det nog en tur hem till Jessica för min del. Undrar om det är okej att ha på sig mjuikskläder, eller om jag måste klä upp mig igen. Det är ju så ansträngande att göra sig vacker hela tiden. Men men, ibland måste man väl offra sig..

Lycka

Idag blir det shopping med Jessica.
Najsigt värre.
Lite råkigt bara att jag inte får göra av med speciellt mycket pengar, men ja, något billigt och roligt hittar man nog. Har spanat in ett underställ på Stadium som jag skulle vilja ha. Sen har vi ju alltid Gina och HM också. Funderar på om jag ska överraska honey, mot hans vilja såklart, och köpa lite julsaker till hans lägenheten...det är ju ändå första advent imorgon.

Nehepp, ska väl ta och göra mig lite vacker och sen höra av mig till Jessica..

Riktig TV-kväll

Det blev en riktig TV-kväll ikväll.
Jag och honey gjorde egen pizza som vi åt framför TV:n, och resten av kvällen har vi moffat godis.
Inte det nyttigaste, men ibland måste man få unna sig en sån här kväll också.

Snart dags att sova.-Honey ska upp och jobba imorgon, och jag har ingen lust att sitta uppe själv...

Idag igen

Seg dag idag igen.
Kom aldrig iväg till Gränby.
Någon blev irriterad på att jag inte skulle kunna hjälpa till med tvätten, så jag blev tvungen att stanna kvar hemma. Tur att jag ska dit imorgon istället, då ska jag shoppa loss. Kanske, om jag har tur, så kommer jag hela vägen till Plantagen också så jag kan köpa min gran. Jag ska definitvt inte göra som Fia, som har köpt en plastgran..usch på henne!

Aja, jag ska fortsättta ligga här i sängen och tycka synd om mig själv...som tur är så går top model på TV.

Fredag

Otroligt vad veckan har gått fort. Tyckte nyss att det var måndag.
Idag blir det ytterligare en lugn dag.
Ska förbi Gränby med Fia lite senare idag.
Sen ska jag lära Honey tvätta..stackarn har ju inga kalsingar kvar. Suck säger jag bara.
Till kvällen blir det mys. Jag och Honey ska köpa hem massor av godis och hyra någon film. Najs. Kanske kan tjata mig till en pizza..är otroligt sugen på det. Fast helst vill jag ha American pizza, men, det finns bara i Eskilstuna..typiskt.

Aja, snart dags att röra på sig. Funderar på om jag ska springelinga redan nu, eller senare ikväll. På ett sätt är det mycket trevligare att springa på kvällen när det är mörkt. Inte lika många som ser en då..

Tungt

Det var riktigt jobbigt att först köra ett pass på gymmet, och sen ett skivstångs/konditions-pass. Men oj, vad roligt det är. Den rätta ledaren ledde passet idag, och ja, hon ör otroligt duktig på att peppa och har bra musik genom hela programmet. Man tänker inte på hur trött man är och hur tungt det är, och sen helt plötsligt är passet slut. Längar redan till nästa..

Gymmet gick också bra. Önskar bara att det kunde synas lite mer, men ja, det hela handlar väl om att få bort en del av fettet som döljer musklerna. Måste bli bättre på att äta rätt..för att bygga muskler är det ju vissa ämnen man behöver mer av och andra mindre av. Men, problemet är att jag inte riktigt vet vad det är man ska äta mer och mindre av. 

Just nu ligger jag i Mattias soffa och väntar på att han ska komma hem..funderar på att göra lite mat, men jag vet inte om jag orkar.  

Ibland


Ibland blir jag bara så trött och frustrerad... 

Tråk

Riktigt seg dag idag.
Trött på att vara hemma.
Har dock lyckats plugga lite. Och ska plugga lite till innan träningen.
Jag kom även iväg till affären, så nu har jag äntligen köpt julblommor till köket. Blev så vackert så..


Jag vill..

..shoppa.
Nu när jag äntligen har lite pengar igen börjar shoppingbegäret vakna till liv. Vill spendera pengar!
Men, samtidigt vet jag att jag måste spara. Åker ju snart till London. och det är ju alltid trevligt att ha lite pengar som man kan göra av med där. Men, ja, samtidigt..det är ju NU jag vill shoppa. Kanske att jag kan få med mig Mattias eller Jessica till Gränby nu i helgen. De har ju en hel del öppningserbjudande där...Fia den svikaren kan ju inte följa med, hon förstör alltid. Följer ingen med mig får det helt enkelt bli en shoppongtur helt ensam.

Perfekt

Idag var löpningen perfekt, om man bortser från att jag fick håll ett par gånger. Hatar verkligen håll. men jag har lärt mig att det bara är till att ta djupa andetag så försvinner det efter ett tag. Skulle jag hålla mig borta från att sjunga med i låtarna jag lyssnar på när jag springer skulle jag slippa håll över huvudtaget. I alla fall, annars var det perfekt idag. Jag hade precis lagom med kläder på mig, min skidhandskar är underbara att ha på sig när man tränar, de blir inte för varma men inte heller för kalla..de anpassar sig efter hur varm man är. Det som dock var bäst av allt var att mina ben inte var tunga och alldeles slut..så skönt. 

Imorgon är det dags för skivstångspass igen, och den här gången med den braiga instruktören.

Nu ska jag plugga lite till, ska bara rosta två mackor först. Mums. 

Vågar jag?

Vågar jag bege mig ut och springa? Eller kommer jag bryta ett ben eller få en hjärnskakning? Jag måste ut och röra på mig idag. Har inte sprungit sen i fredags, och det är inte bra. Men men, jag skyller lite på bussarna..de gjorde ju så att jag inte kunde springa i måndags. Aja, tar man det försiktigt ska man väl våga, se till att sätta ner fötterna på rätt ställe. Egentligen skulle jag vilja göra som Jessica, och ta en tur med längdskidorna. Men nej, det går itne eftersom mina befinner sig i Sälen. jag får helt enkelt ha tålamod med skidåkningen pch vänta ca 1 månad till..

Nej, jag får väl ta och byta om nu. Är det för halt får jag väl helt enkelt ta en promenad istället.

Svårt

Fy sjutton vad svårt det ska vara att skriva ett licensavtal. Det går inte!
Så mycket man måste tänka på, så mycket som måste vara med. Usch.
Låt det vara klart snart...

Pluggdag

Idag är det pluggdag.
Jag och Fia ska se till att skriva vårt licensavtal idag. Skulle vara skönt att ha det klart några dagar innan det ska in, speciellt med tanke på att det är fler saker som ska göras till ungefär samma dag. Varför gör alltid lärarna så? Sätter allt till samma dag eller samma vecka? Det blir alltid så stressigt att hinna med allt..och sen har man veckor då inget händer. Visst, egenligen ska man ju utnyttja de veckorna till att plugga också. Men vem gör det? Säg mig den studenten som inte göra allt i sista stund.

Aja, plugg var det.

Duktiga jag

Idag var jag snäll och hjäpte en äldre dam att komma över en snövall med sin rullator. Jag tjänade till och med 20 kr på det. Hmm..ny inkomstkälla kanske? Nej, jag tycker att det är självklart att man ska hjälpa äldre, eller de som över huvudtaget behöver hjälp. Varför vara egoistisk och stå brevid och bara titta på deras elände? Usch, man får ju dåligt samvete för mindre..

I farten igen

Nu har jag varit där igen.
Spontanshoppat kläder på internet.
En klänning och en topp från HM blev det. Vajjert.
Men, jag behöver något nytt till nästa fredag då Mattias fyller år och har fest. Tydligen är hans jobbarkompisar nyfikna på hur jag ser ut och är, så jag måste ju se till att anstränga mig lite så att jag visar mig från min bästa sida..jag får ju inte göra bort mig, och ja, jag ska väl försöka att inte göra bort Mattias också.

Nu måste jag städa lite. Jag och Fia ska plugga lite här hemma imorgon..och det är ju lite trevligare om det inte ser ut som ett bombnedslag.

Inte riktigt rätt

Som alla vet vid det här laget så älskar jag snö. Det är så vackert ute, jag njuter varje minut jag är ute. Nu på kvällen lyser snön upp något otroligt, och allt det vackra framhävs ännu mer. Men, samtidigt som jag faktiskt njuter av detta kan jag inte njuta fullt ut, för jag vet att allt snart töar bort..att det snart är massa slask ute och det är mörkt och fult igen. Okej, jag tycker om mörket egentligen..men det är bättre med snö. Varför kan inte den snö som har kommit få ligga kvar till slutet av mars? Varför?  

Hmm..jag kanske sbehöver bosätta mig högre upp i landet.

Rugby

Jag och Jessica ska prova på att spela rugby.
Vi blev "uppraggade" av två rugbytjejer på gymmet i söndags, och ja, det lät intressant att prova på. Dessutom, får man beröm och att någon säger att man är stark så blir man ännu mer peppad. Nu gäller det bara att vi mailar till föreningen, och ser när vi ska komma dit. Än så länge är det ju bara försäsongsträning, men ibland är det ganska trevligt att träna med flera. Det bli lite lättare att träna när fler är med, man blir mer peppad och så har man ofta väldigt roligt..det är det jag saknar med fotbollen, glädjen över att få göra något man tycker är roligt med människor man tycker om. Dessutom blit det lite mer varierat när man är flera stycken, och därmed kan göra fler saker. 

 


Jaha

Min 5 h arbetsdag igår slutade med en 9 h arbetsdag. 4 h övertidstid är inte dåligt..otroligt vilket kaos det var på jobbet igår, och vi var alldeles för underbemanade. Det slutade med att jag tillslut stod ensamn vid incheckningen på femman, och sen även ensam vid incheckningen på fyra. Inte det bästa då jag inte kan allt, ibland har man ingen aning om vad man ska svara eller göra. Det är ju inte varje dag hälften an flighterna är inställda och de resterande kraftigt försenade. Men, som jag sa igår till flera resenärer, man får ju reda på vad man går för och vad man klarar. Visst, man fick ta mycket skit igår, men man fick även mycket beröm från passagerare som tillslut kom iväg till sina resmål. Och, ja, vi kan ju inte göra mer än vårat bästa..och det gjorde vi verkligen igår. Vi kämpade.

Aja, trevlig lön kommer det bli nästa månad.

Fortfarande

Snön öser ner fortfarande. Lovely.
Dock trodde jag att man i Svergige skulle vara mer "förberedd" på att det kan komma snö, men så verkar inte fallet var. Ingenting fungerar riktigt som det ska så fort det börjar snö. Vi bor ändå i ett land där snö inte är så ovanligt. Vi vet att det kan snö, varför ser man då inte till att fixa så att allt fungerar när det gör det. Det är inte speciellt roligt att ägna halva dagen till att vänta på bussar..speciellt inte då man har tider att passa.

Nu ska jag snart till jobbet. Fasar lite inför kaoset som man kommer mötas av där..många flighter verkar vara inställda. Även där, varför inte planera och förbereda sig för den snön vi får i detta land? Men, det innebär i alla fall att man kommer ha en del att göra, och därmed kommer tiden gå fort. Så något positivt finns det ju. 

Dummar bussar, bara för att det tog sån tid att komma hem hinner jag inte med att springa. Förstör hela träningsveckan.. 

Ny vecka

Så var det måndag igen. Tidig uppgång imorse, usch, det var svårt. Var väldigt nära att jag struntade i föreläsningen och låg kvar i sängen istället, men nej, det fick jag inte för Mattias. Elaking. Fast, föreläsningen var bra..men jag gjorde en fuling och smet en timma tidigare. Ska iväg och jobba vid 4, och det är lite som behöver fixas innan dess..

Ja, som sagt, ny vecka. Och en förvånansvärt lugn vecka. Det enda som är planerat infaller på söndag då det ska bakas en massa julgott. Ganska skönt att ha en lugn vecka, ska se till att plugga så mycket som möjligt, trevligt att vara klar med saker några dagar innan de ska presenteras.

Aja, ska snart röra mig mot bussen så jag kommer hem någongång.

Lite vuxet

Dagen avslutades med en parmiddag. Najs.
Rickar och Jessica kom hem till Mattias, där han (och jag) bjöd på tacos. Riktigt gott. Trevligt att göra något, så där två par tillsammans. Känns lite vuxet på ett sätt. Kvällen blev ganska lugn också, behövs ibland. Efter middagen slötittade vi lite på TV och spelade även lite kort.

Snart är det sängen som gäller. Tidig uppgång imorgon för att vara i skolan redan klockan 8. Isch, tycker inte om när föreläsningarna är så tidigt lagda...man är inte tillräckligt vaken vid den tiden för att helt hänga med. Men, innan jag lägger huvudet på kudden ska jag titta klart på DaVinci Koden, en film jag kan se om flera gånger..fast, boken är mycket bättre.

Nattinatt


Killar/män och shopping

Det blev en tur till IKEA.
Jag tyckte att Mattias behövde köpa lite saker till lägenheten. Visst, det tyckte han också..men det är också allt han gör, tycker att något behöver köpas...människan kommer ju aldrig till skott och köper något! Nej, det ska bara funderas hela tiden. Gardiner är något som behövs i en lägenhet, och ja, en massa andra saker behövs också för att man ska börja kalla ett hem för hem och inte bara övernattningsplats. Nej, det lär väl dröja ett halvår eller så innan Mattias gör något, frågan är om jag orkar vänta så länge..det kliar redan allt för mycket i fingrarna när det gäller att inreda och fixa så det blir lite mysigt.  

Söndag

Idag är det en typisk söndag.
Man drar sig lite extra i sängen, äter sen en god frukost..och ja, inga måste finns utan man kan bara göra det som faller en in. Jag ska se om jag får med mig Mattias eller Jessica ut på en promenad snart, egentligen skulle jag vilja gå tipspromenad, men jag har ingen aning om det har något sånt i denna stad. Får helt enkelt spara det till nästa gång jag är i Eskilstuna. Ang. Eskilstuna. Jag skulle vilja åka hem någon helg nu innan jul, men jag ör alldeles för uppbokad. För rillfället funderar jag faktiskt på att svika Fia vid lucia och åka hem då istället..vill så gärna hem och mysa med min lilla Skrutt. Jag får se hur det blir.

Julklappar

Jag och Fia var på stan idag. Ingen shopping för mig dock..kontot är alldeles för tomt för såna nöjen. Men, jag kunde i alla fall börja fundera och "välja" ut det jag önskar mig i julklapp. Måste ju börja skriva en önskelista snart..fast i och för sig, den lär nog se likandan ut som den gör varje år. Det blir nästan alltid att jag önskar mig, och behöver samma saker varje år. Saker till lägenheten är det som är mest uppskattat, speciellt när man lever på CSN och inte har råd att köpa allt. Men men, min önskelista är egentligen det minsta problemet. Jag måste börja komma på vad jag ska köpa till alla andra. Det blir bara svårare och svårare för varje år, och dessutom måste man ju överträffa sig själv varje år..svårt.

Aja, nu ska jag äta glass, och se till så att Mattias väljer en bra film.

Iväg igen

Nu ska jag snart iväg igen. Det är ett fasligt rännande överallt nu för tiden. Men men, det är ju mycket roligare att ränna runt än att vara ensam hemma. Jag har blivit riktigt sällskapsjuk på senaste tiden, jag har tidigare tyckt bäst om att vara ensam, men något har hänt..nu för tiden blir jag bara uttråkad så fort jag är ensam.

Nej, måste ta tag i packningen så jag kommer iväg någongång. 

Vackert

Det är så vackert ute nu.
Snö överallt, och ganska mycket också.
Hoppas att det får ligga kvar några dagar, det blir så annolunda så fort det ligger lite snö på marken. Julkänslorna börjar komma nu, och ja, jag njuter. ade jag haft en pulka hade jag inte tvekat, utan jag hade tagit mig till närmsta pulkabacke. Men nu har jag ingen pulka, så jag får nöja mig med att ta en promenad lite senare och bara titta på allt det vackra.

Vintern är min tid på året.

Störningsmoment

Fia sitter och spelar gitarr för fullt bakom mig. Vackert? Nej.
Party är det i alla fall för fullt, fast jag inte får lyssna på min musik.
Fem drinkar trot jag att jag är uppe i, Jessica har nog druckigt tre gölas vom mi -
Aja,  nu ska jawg fortsätta pasrta.

Se ya!

Partyhumör

Jag håller på att trigga upp mitt partyhumör för fullt. Bästa musiken för det är självklart julmusik.
 Jag vet på ett ungefär vad jag ska ha på mig nu. Men, jag är inte helt säker..så lite panik har jag eftersom min buss går om en timme. Och då ska jag ha kläder på mig, vara fin i håret, försökt fått till ett vackert tryne och packat min väska. Wish me luck!

Så därför har jag inte tid att sitta här längre..får dock se om jag kommer upp ur soffan. Träningsvärken blev ju inte direkt bättre av att springa..men, jag trivs med träningsvärk, då känner man i alla fall att man har gjort något.

Vi överlevde!

Både jag och Fia, samt vår studiegrupp, överlevde vårt föredrag.
Och, läraren tyckte till och med att det var bra...ojoj.
Skönt att ha det gjort, nu är det hela två veckor kvar till nästa.

Nu ska jag snart ut och springa. Om jag nu klarar det med den träningsvärken som jag har i rumpan..får dock lov att ta det lite försiktigt med tanke på hur halt det är ute. Ska bli skönt att komma ut i alla fall, var några dagar sen jag sprang.

Senare ikväll blir det party hos Jessica.
Najs. Men, som alltid, måste först komma på vad jag ska ha på mig.
Hörs senare!

Nej, det var inte planerat

Igår matcahde jag och Fia kläder, efter överrenskommelse.
Idag matchar vi också, men det var inte planerat. Kommer se lite roligt ut när vi ska stå nför vår grupp och prata..men, det kanske är positivt. De kanske tänker mer på hur fint vi matchar varandra än vad vi säger..hoppas hoppas.


Skillnad

Vilken skillnad på pass det blir när en annan ledare har det.
Dagens skivstångspass var inte alls lika bra som förra veckans. Och det berodde enbart på att det var en annan ledare idag. Men, nästa torsdag är det rätt ledare igen, så jag får vänta ytterliggare en vecka på det braiga passet.

Snart dags att sova. Honey försöker redan nu sova, så jag ska väl vara snäll och sluta slå på tangenterna..
Nattinatt.

Nu räcker det

Nu snurrar det bara i huvudet, så nu får det räcka med plugg.
Det bästa, eller snarare värsta, med mitt och Fias arbete är att ingen av oss riktigt förstår vad vi har skrivit. Vi båda hänger med ungefär till mitten av arbetet, men sen är vi borta. Får hoppas att ingen märker det imorgon. Usch, jag kommer vara riktigt nervös när vi ska presentera detta..kan inte alla vara sjuka imorgon?

Aja, för att muntra upp detta lite lägger jag upp en vacker bild på mig och Fia..



Syskonen Autio

Det är inte ofta, men ibland hamnar vi båda på samma bild. Är vi inte vackra?

Och, ja, vi är lika nyktra båda två..

Okej, paniken infinner sig

Okej, nu börjar den välbekanta paniken infinna sig.
Kändes lite konstigt att plugga utan den knackandes på axeln. Men, nu är den här.
Att skriva, och överhuvudtaget förstå vad man skriver, på engelska är inte det lätttaste. Speciellt när det man skriver om handlar om något som änven på svenska inte är det lättaste att förstå. Varför tycker skolan alltid så mycket om att tortera oss elever? Varför valde dem att just i år ge denna kurs på engelska? Visst, det är jättebra träning detta, men man vill ju inte göra bort sig totalt!

Juleskum

Har precis moffat i mig juleskum. Mumsigt.
Juleskum är ett bra godis, det "kostar" inte speciellt många points. Men, man blir lätt trött på det, och efter allt för många tomtar mår man lite illa..men men, vad gör man inte för lite godis?

Sitter hemme hos Fia nu. Vi ska skriva klart vårt föredrag vi ska hålla imorgon. För tillfället känner jag mig ganska lugn ang. det, vi har kommit en bra bit på vägen, och ja, det verkar vara bra det vi har skrivit. Får hoppas på att läraren tycker likadant. Håller man ett bra föredrag, presentation, så har man chansen till att få några bonuspoäng till tentan. Skulle vara så skönt att redan innan man skriver tentan veta att man har några poäng.


Imponerad

Jag är imponerad av mig själv.
Jag lyckades dra mig upp ur sängen klockan 8, och sen ta mig till skolan för att sitta och plugga innan seminariet. Det är inte varje dag det händer. Sitter just nu och skriver för fullt om antid-dumping laws. Går ganska bra, men det hade gått bättre om Fia hade varit duktig och för en gångs skulle tagit med sig sin bok..men nej, man får inte hoppas på för mycket där.

Just nu funderar vi på om vi ska unna oss själva lunch i skolan matsal innan seminariet eller inte..om vi inte äter nu så dröjer det en hel evoighet innan man får en chans till att äta lunch. Det vet jag inte riktigt om jag överlever.

Lyckat?!

Att börja storstäda klockan 10 på kvällen är nog inte den smartaste idén jag har haft.
Man blir lite begränsad vid den här tiden. Grannarna uppskattar inte att man dammsuger nu, så ja, någon ordentlig storstädning blir det inte riktigt. Men, utöver det blir det fint här hemma i alla fall. De dumma fläckarna på toaletten som jag ständigt stör mig på är äntligen borta..all disk är borta och spisen blänker. Dammsuga och tvätta golvet får jag helt enkelt göra imorgon. Eller kanske till helgen. Beror på när jag har tid. Jag har jämt så mycket annat att göra så det här med städning är svårt att hinna med. Men, lite skit i hörnen visar bara att man har roligare saker att göra.

Imorgon är det äntligen dags för skivstång igen. Ska bli så skoj!

Dåligt samvete

Ja, nu har jag lite dåligt samvete. Har bestämt mig för att hoppa löpningen ikväll, och bara ta en promenad istället. Anledningen till det är som sagt att det snör, och som Fia säger "man vet inte hur det ser ut under snön..". Så, jag tar det säkra för det osäkra, och går idag. Jag har ingen lust att bryta några ben, det har jag inte tid med.

Men, som sagt, jag har dåligt samvete. Känner mig dålig. Men, allt kan väl inte förstöras för att jag inte springer en dag..får springa till gymmet imorgon istället.

Otroligt, jag missade!

Jag har missat att det har snöat en hel massa här!
Jag är chockad. Jag skyller allt på plugget. Nej, usch, att jag missade en sån viktig händelse. Jag som älskar snö så mycket..nu när jag tittat ut ser jag ju att det faktiskt är lite ljusare ute. Synd bara att snön antagligen inte kommer liga kvar så länge. Men, en liten stund kan man ju njuta av det. Helst skulle jag vilja gå ut och gå nu, kunna få gå ut och "känna" på snön..men nej, det sätter dessa anti-dumping laws stopp för. 

Men men..jag har en hel vinter framför mig. Jag får bara se till att ha lite tålamod..

Försökte ta ett kort på det vackra, men gallret på balkongen är i vägen. Nu när jag var ute märkte jag att det till och med är stora flingor som kommer.  Åhh, jag njuter.


Lillördag

Fia utnyttjar verkligen att det är lillördag.
Hon har redan tagit ett glas vin. Är det så jobbigt att umgås med mig?
Nej. jag ska vara duktigare. Jag ska moffa chokladbollar istället. Mums.
Mattis chokladbollar var beroendeframkallande, nu kan jag inte tänka på annat..

Nej, dags att plugga. Eller kanske titta på Sex and the City.

Sälen

Har precis spanat på bilder från Sälen via Skistars webbkameror. Dem har snö!
Fy sjutton vad jag längtar dit. Som tur är, är det bara ca 1 månad kvar till att vi åker dit. I år blir det en väldans lång vistelse i Sälen för mig. Lite mer än 2 veckor tror jag att det blir. Så länge har jag nog aldrig varit där på en gång. Men men, det har ju sina anledningar. Först är det ju jul, och jul firar jag ingen annanstans än i Sälen, det kan ingen ändra på. Och efter jul är det nyår, då jag och mina vänner har bokat stugan. Förhoppningsvis ska det bli riktigt skoj.

Känns lite konstigt att det bara är ca en månad kvar till att vi åker upp. Det innebär ju att det snart bara är en månad kvar till julafton. En månad! Jag har än så länge bara köpt en julklapp, och det är konstigt för att vara mig..vid det här laget brukar jag ju nästan vara klar ibland. I år har jag ingen aning vad jag ska köpa till någon. Vad har hänt med mig? Nej, måste snarast ändra på detta..


Morgon

Jag måste bli bättre med att komma upp i tid på morgnarna.
Jag kan inte sova till runt varje dag. Usch på mig!

Idag skulle jag först upp vid 7, sen ändrade jag det till 8..men ändå ligger jag och snozzar i en evighet. Nu har jag ingen tid till att läsa de sidor jag hade tänkt läsa. Nej, en ändring måste ske. Hur sjutton ska jag lyckas med det bara? Jag har aldrig varit en morgonmänniska...


I want it all

Stackars Mattias.
Jag har lagt beslag på dosan till stereon. Vilket innebär att samma låt går om och om igen.
I want it all - Queen. Riktigt bra, passar nog som träningslåt, man blir peppad av att lyssna på den.

Idag är det en månad kvar till att jag, Jessica, Fia och Elin sjunger med i julkonserten vi ska på på Royal Albert hall i London. Ska bli så skoj! Ser verkligen fram emot det, jag ska sjunga till att jag inte har någon röst kvar. Att åka till London över huvudtaget ska bli roligt, även fast jag har varit där några gånger nu. Det ska bli mysigt att gå och titta på all julpyntning och köpa hem lite roliga julsaker. Kanske ska satsa på att köpa en ny christmaspudding. Förra gången jag köpte hem en hann jag aldrig provsmaka..



London -06

Seg

Fia är så seg på att hitta svar så jag kan passa på att skriva lite här..

Att sitta på catwalken och plugga är riktigt roligt faktiskt. Massor av människor som går förbi hela tiden, så man har hela tiden något att titta på. Dessutom skvallras det och pratas överallt, vilket så innebär att man kanske har den turen att få höra något intressant. Nu när det börjar bli mörkt ute är det riktigt mysigt att sitta här också, svårt att förklara varför..men ja, det känns bara mysigt. 

Nu ska vi dock snart börja röra oss bort härifrån. Vi ska möta upp Jessica vid gymmet klockan fyra och vara lite duktiga. Skojigt värre. När vi alla tre tränar hörs vi ganska bra på gymmet, munnen går i ett om allt och inget. Men, det hör till när man tränar med sina tjejor. Eftet gymmet blir det till att ta en liten promenad hem till Mattias där det bjuds på kyckling. Najs.
 



Vackra som alltid! 

In da school

Opponeringen gick bra. Läraren höll inte speciellt hårt på engelskan, vilket underlättade ganska mycket. Mycket bättre att ha möjligheten att förklara något på svenska om inte engelskan räcker till. Även fast engelskan kommer ganska naturligt för en så är det ofta att man tappar något ord här och där. Speciellt när man stressar upp sig.

Nu sitter jag och Fia på catwalken.
Vi ska vara lite duktiga och besvara en massa frågor vi ska disskutera på morgondagens seminarium. Inte de lättaste frågorna, men det ska nog gå bra...duktig på allt som har med EU och WTO lär man definitivt vara när kursen är slut.


Uttråkad

Jag har hemskt tråkigt.
Eftersom det blev en ganska lång sovmorgon hos Fia idag så dröjer det nog några timmar innan jag kan sova. Och, ja, vad ska man göra fram till dess? Jag vet att jag måste plugga, fortfarande ca 100 sidor kvar att läsa. Men, det går så segt, och ja, jag måste ju vara koncentrerad hela tiden pga engelskan. Blä! Det kryper verkligen i kroppen. Jag har ingen ro. Vill att något skoj ska hända.

Längtar till gymmet imorgon. Lyckades höja på bänkpress igår, och hoppas på att snart öka vikter på fler övningar. Älskar känslan av att vara helt slut i musklerna. Mattias börjar bli orolig för att jag ska satsa på bodybuildning, men nej, så långt ska det nog inte gå. Dock börjar jag bli riktigt bred om axlarna, och min tjurnacke som jag hatar mest av allt blir bara grövre. Kanske inte så positivt, men, musklerna blir ju i alla fall större. Märkte det inte minst på jobbkläderna, skjortan var lite stram över axlarna. Aja, jag vet att det blir mycket tjat om träning, löpning, gymmet och muskler. Men, det är bara för att jag tycker att det är så roligt, och för att jag märker att det går framåt. Sen är jag också sjukligt beroende av bekräftelse..



Men ser konturerna av musklerna i alla fall..(obs! bortse från de övriga skavankerna...för det är inget jag ör stolt över.)

Hemma

Så var man hemma i lägenheten.
Lite trist måste jag säga. Är redan uttråkad.
Men, jag måste ju sova hemma någon gång. Och så är det nog lite lättare att koncentrera sig på plugget när man är ensam.

Åh, inte den roligaste dagen idag. Inte så mycket som har hänt, så därmed finns det inte så mycket att skriva..

Kallt

Det var riktigt härligt att springa idag.
Kylan bet i kinderna. Underbart.
Jag hoppas verkligen att kylan håller i sig, och att det dessutom blir ännu kallare ute. Om det fortsätter så här kanske snön kommer snart också. Annars får det snart bli en tur till Sälen. Jag är verkligen en riktig vintermänniska. Jag älskar allt som har med vintern att göra.



Jag vill ha pulkaväder nu!

Klart

Opponeringen är klar.
För en gångs skull var det faktiskt ganska lätt, och jag tror att det kommer gå bra imorgon.
Nu är det bara kvar att läsa några 100 sidor, och sen svara på en massa frågor. Jippie viken rolig dag.
Men men, är man student så är man.

Pluggish

Snart är det dags för plugg.
Först ska det dock ätas. Jag och Fia hoppar frukosten för att istället äta lunch. Mycket godare så.
Någon gång idag ska vi ut och springa också. Ska bli skoj att prova på nya sträckor, kanske att man till och med kan springa i skogen. Najs.

Nehepp, bäst att sluta nu. Jag har inget intressant att skriva ändå.


Borta igen

Tredje kvällen i rad som jag sover hemifrån.
I natt blir det hos Sofia, på hennes soffa. Meningen är att vi ska pluggiplugga, men än så länge har vi inte kommit så långt. Vi får istället se till att vara riktigt effektiva imorgon istället. Det måste vi i ovh för sig vara eftersom vi ska opponera på ett arbete på tisdag. Usch, tycker verkligen inte om att opponera, och nu blir det ännu värre eftersom det ska göras på engelska. Förhoppningsvis överlever jag.

Kan inte tiden gå lite fortare? Jag vill äta min glass! Ben&Jerrys, finns det något bättre?

Träning

Denna vecka har detta stillat mitt beroende:

Måndag - 7,3 km löpning
Tisdag - Gym ca 40 min
Onsdag - 8,4 km löpning
Torsdag - 75 min skivstång och kondition
Fredag - Party! Dansade så svetten rann, så det tycker jag bör räknas som träning.
Lördag - Bakisdag
Söndag - Gym ca 1 h

Inte så mycket löpning, inte så bra. Får ta igen det denna vecka. Längtar till torsdag då det är dags för skivstångspasset igen.


Bekännelse


 

Har lärt mig att ordspråket "gammal kärlek rostar aldrig" stämmer ganska bra..

På jobbet

40 min kvar att jobba, och inget att göra.
Inte det roligaste den här tiden. Men, det är inte så mycket man kan göra åt det. Jag får snällt sitta här och titta in i väggen och dricka min Pepsi (lite lördagsnöje måste man ju ha..). Kanske att jag skulle ta och sätta mig i massagestolen?

Aja, det har i alla fall varit en rolig och intressant kväll på jobbet. Som vanligt kan jag dock inte dela med mig av de bästa godbitarna, har ju tystnadsplikt..men jag kan ju säga att det blev lite action. Ett tips till alla är att vara i tid till avgången och att inte dricka sig redlös innan man ska flyga.

Nej, nu ska jag forsätta titta in i väggen.

Arlanda nästa

Snart dags att bege sig.
4 timmars jobb. Knappt lönt att ta sig hela vägen till Arlanda, men lite pengar ger det i alla fall.


Nästa vecka

Nästa vecka ska jag bli bättre på att laga mat.
Är trött på att äta matlådor hela tiden. Jag måste ta tag i matlagningen snarast. Jag vill bli bättre på att laga mat. Och bättre blir man bara genom att träna..

Håller för fullt på att fixa mig inför jobbet.
YTycker tiden kan gå lite fortare så jag kan åka iväg. Segt att gå och vänta på något..man blir så begränsad.

Patypics

     

     

     

     

     


Förbannelsen är bruten!

Vi gjorde det!
Vi kom ut igår.
Ingen blev för full, ingen ramlade från någon mur och bussarna gick som de skulle.
Och, oj, vad roligt vi hade ute. Jag dansade så svetten i princip rann om mig. Toffes dans var inte bara uppskattad av oss, utan flera hängde på. Nu m¨ste vi bara se till att komma på fler rörelser till nästa gång.

Idag är det väl kanske inte lika roligt dock. Huvudvärken vill inte ge med sig, och om några timmar ska jag till jobbet. Men, det är nästan värt det. Var så länge sen vi var ute och skakade rumpa, och ja, kvällen var riktigt lyckad.

Bilder kommer så fort jag orkar resa mig ur soffan för att hämta kameran..

Sofia spekulerar...igen...

Nu är Sofia spekulerar tillbaka!!! Äntligen!!!!

Vad ska jag skriva om idag då?
Ja du... vem vet?
Tror jag ska skriva om mig själv!!! Kul va!!!! Tycker jag i alla fall!!!!

Jag föddes en långfredagsmorgon den 28 mars 1986 i västerås av min mor (konstigt va!).
Jag var den första ungen och min mamma drabbades av en liten deprission när jag kom, hon tyckte jag skrek för mycket och hon ansåg att sitt liv var sluta. Saker och ting bläv bättre med tiden och på hennes födelsedag log jag för första gången! (gulligt va!).
Jag levde själv med mina föräldrari nästan 3 lyckliga år innan min bror kom till världen, tyvärr..........................
Jag spenderade min första år i livet hemma, hos dagmamman och hos mormor, tills nästa unge kom, elin, ca 2 år senare........
samtidigt började jag lekis, 1 år tidigar, min mor tyckte jag skulle lära känna lite nya kompisar antar jag..... Lekis var skoj, förmiddagarna var jag på dagis och eftermiddagarna på lekis!
1993 började jag 1:an, var väl helt ok, läsa var inte min favvo grej direkt!

Skolan gick vidare... byte av bästa polare hörde till vardagen tills jag hittade mitt gäng på Märta, lina, andrea och elin.

1999 började jag på högstadiet 9 A, 9 A is the shit!!!!:)

Skolan gick väl sådär, tyskan desto sämre!!!!

2002 gick jag ut från den härliga klassen och gick vidare till gymnasiet, europaskolan i stängnäs. Första tiden var hemsk men med tiden blev allt bättre och idag längtar jag tillviss del tillbaka.

Jag är:
Enligt Camilla: Rasist, Bortskämd bitch, som säger vad hon tycket oavsett vad andra tycker, och ändå umgås hon med mig!
Enligt Malin: Rasistisk, bitch, men tycker om henne ändå!

Jag tycker om:
Resa, vänner antar jag, ligga i soffan, prata illa om folk, dricka vin (dock inte för mkt!) kändisskvaller, jobba IBLAND! trycka ner människor och min familj när de gör och tycker som jag vill!!!!

Vad vill jag göra:
Resa till USA snart igen, fira jul och ålkaj till London med mina vänner, jobba med ngt skoj inom EU kanske!!!

Jag tycker inte om:
Invandrare (fast jag själv räknas som det, men jag har det i blodet från Tjeckien) läxor, måsten, träna,tjat, vara snäll i onödan, röd sallad!

-----------------------------------------------------------------------


På europa träffade jag min soulmate Camilla!!!! Men även härliga Steph!!!!
Det var camilla som raggade upp mig vid kyrkan, hennes exakta ord var "är du också ensam?".  Sen dess har vi hållit ihop och med tiden har vår relationship förändrats till the better vilket betyder att jag får bestämma allt!!!!!!

2006 flyttade vi till uppsala ,till en lägenhet vi 3, men i feb flyttade vi i från varandra!


jag, cam och step har många roliga minnen från de 6 år kännt varandra bla...

Skolan, Los angeles, new york, finland, berlin, bryssel och aten mfl!!!

Jaja bläv väldigt sedamentalt här.... tyvärrr...som vanligt!
Bläv inte som jag tänkt mig.....................................................
Aaaja nu bläv det väldigt långt!

See you later darlings och fans!!!!
Pyss och pöss Sofia, the one and only!



Nu orkar jag inte lägga upp flera bilder, nu ska jag dricka lite till...!!!!

Puss igen

Party

Nu är det snart party här.
Malin är på väg, och jag och Fia har provsmakat vinet.
Det ska bli skoj detta.
Dags att få igång partymusiken snart också, så kroppen vaknar upp ordentligt.

Och, ja, jag har nog valt partyoutfit nu.

What to wear?

Ikväll blir det party. Förhoppningsvis kommer vi ut också.
Men, som alltid är den stora frågan vad man ska ha på sig. Aldrig hittar man något i garderoben som är roligt eller tillräckligt festligt, och helst vill man ju ha något som är nytt. Tur är det i alla fall att förfesten blir hemma hos mig, då behöver jag inte bestämma mig ännu, och dessutom kan jag få hjälp. Najs.

Nehepp, snart kommer Steph och Fia hit. Vi ska fika lite lussebullar, så jag måste nog ta och städa lite..

Härligt

Idag, eller ikväll, var jag och Jessica på ett helt otroligt roligt skivstångspass på friskis. Det bästa med hela passet var att man fick en otroligt bra bekräftelse på att något faktiskt har hänt med kroppen. Gymmet och löpningen har satt sina spår. En riktig spark i rumpan det, nu vill man inget hellre än att fortsätta i samma takt. Och passet jag var på ikväll ska jag defintivt gå på igen. Ledaren var riktigt bra, peppade en hela tiden och gav bra instruktioner. Ja, jag är som sagt nöjd, och nu är jag helt slut på ett skönt sätt, precis som det ska vara efter ett träningspass.

Passet var så skoj att det faktum att jag såg ut som en sumobrottare inte gör något..jag får stå ut med det helt enkelt.

Shopping

Jag valde att inte följa med till Taxinge för att inte göra av med en massa pengar.
Och vad har jag istället gjort idag? Jo, jag har shoppat.
Men, jag skyller på att jag faktiskt har shoppat sånt som jag behöver och länge har tänkt på att jag ska köpa. Så dagens inköp var en hel massa julsaker, har äntligen köpt en ljusslinga till granen..nu måste jag bara vänta på att dem ska börja säljas också. Dessutom fick jag tag på tre fina julblommor på plantagen. Dock inga julblommor till köket då jag tyckte att de som fanns var alldeles för små. Så det får vänta någon vecka.

Men, ja, jag tycker också att jag förtjänar allt detta efter att ha klarat mina tentor.

  


Lycklig

Jag klarade den första deltentan. Vad lycklig jag är.
Och, vad jag kan se på studetnpotalen så verkar jag ha klarat den andra också. Ännu lyckligare! Hoppas verkligen att det är så. Men, det står ju godkänt där så då ska det vara så. Om det är så så är det den första tentan på länge som jag har klarat vid ordinare tentamenstillfälle. Lite duktig känner jag mig faktiskt. Detta är nog mitt ämne. Jag har nog valt rätt.

Nytt namn

Pepparkakor heter från och med nu peppisar. Mycket gulligare, och lättare att säga, tar inte lika lång tid..
Jag och Fia är duktiga på att använda konstiga ord, oftast är det svengelska ord. Vi använder alltsom oftast runt tre-fyra språk i våra konversationer. Måste vara ganska roligt för utomstående att lyssna på oss. Men, det mycket roligare att spexa till det lite.

Det var allt vettigt jag hade att säga för tillfället..och nej, jag är inte alls uttråkad och försöker smita ifrån städande och plugg.

Beslutsångest

Jag vet inte hur jag ska göra.
Ska jag slösa pengar eller inte.
Ska jag njuta av lite julstämning eller ska jag träna.
Det är svårt. Jag tycker inte om att ta beslut. Varför ska det finnas alternativ?
Ska jag åka till Taxinge imorgon eller inte?

En sak vet jag i alla fall, och det är att jag ska ut och vara nyttig nu..det behövs efter alla pepparkakor jag satt i mig.
Hörs senare.


Julmys och plugg

jag och Fia är hemma hos mig just nu.
Vi ska äta pepparkakor, lussebullar och dricka glögg samtidigt som vi pluggar.
Vi ska även försöka få till en planering. Vi är två mycket upptagna damer, och nu börjar det bli dags att stadga upp allt. Mycket som ska förberedas och bestämmas.

Aja, tror att det är dags att värma glöggen nu.

Tänk om

Tänk om regnet som faller kunde vara snö. Hur underbart skulle inte det vara?!
Snö. Jag längtar. Jag vill åka pulka, kasta snöbollar, gå ut och gå och höra snön knarra under fötterna. Jag vill åka skidor. Jag vill bara njuta av att se allt det vita. Mysa inomhus medans snön yr utanför. Åh, vad jag längtar.

Förresten, imorgon är det onsdag..

Den första

Denna juls första lussebulle åt jag idag.
Oj, vad gott det var.
Och nu sitter jag och smuttar julmust och äter satsumas, i en lägenhet som doftar jul. Underbart!


Den första

Denna juls första lussebulle åt jag idag.
Oj, vad gott det var.
Och nu sitter jag och smuttar julmust och äter satsumas, i en lägenhet som doftar jul. Underbart!


Nu så

Nu är allt fint hemma igen. Visst, det är lite dammigt, men det syns inte på håll..
Har till och med fixat med alla räkningar osv. Skönt att ha det gjort redan nu, så slipper man sitta med det samma dag som pengarna kommer. Jag tycker det känns bra att pengarna dras medsamma som de kommer in på kontot, då vet jag vad jag kan göra vad jag vill med och behöver inte tänka på att vissa räkningar ska betalas. Som sagt, framförhållning är något jag verkligen tycker om.

Nu ska jag iväg och träna, sen blir det en snabbis förbi macken för att hämta ut de nya böckerna och så måste jag handla lite efter det. Det här är första veckan på jag vet inte hur länge som jag inte ska flänga runt på en massa ställen, och det innebär då att kylskåpet måste fyllas på. Dock innebär det också att jag måste laga mat denna vecka, inte min favoritsyssla då det inte är min starka sida. Det är så svårt att komma på vad man ska äta, det slutar alltid med att det alltid blir samma mat..för min del betyder det gröt.

Dagen

Idag ska jag vara effektiv. Lägenheten ser ut som ett bombnedslag (hur lyckas man med det på bara en dag?!), så det behöver definitivt städas här hemma. Och det måste jag göra innan jag ka sätta mig och plugga..är så svårt att koncentrera sig på pluggandet om det är stökigt runt en. Mycket som ska pluggas idag också. Mina böcker från adlibris har äntligen kommit, så jag måste så snart som möjligt läsa ikapp det jag har missat i dem. Jag vet att jag klarar av det om jag bara tar tag i det hela, men det är ju också det som är så svårt. Höjdpunkten för dagen blir nog träningen, ett pass på gymmet är det som står på schemat. Skönt att åka dit och få rensa tankarna, att få släppa plugget en liten stund och tänka på annat..

Seg

Riktigt seg dag idag.
Inte mycket som har gjorts. Men, jag får ta igen det imorgon då jag är ledig. Ska se till att göra ett pluggschema, och sen plugga järnet. Kanske att jag får ner nätet på balkongen imorgon också..och resten av balkongen måste också fixas inför vintern. Skulle vilja pynta fönstret i stora rummet också, men tror nästan att jag väntar till att jag får gardinerna jag skickade efter idag, måste dessutom till plantagen innan jag pyntar också. Många julblommor som skall shoppas..det är i dessa tider man vill ha bil.

Men men, kanske att jag ska släppa mig till sängen nu. Eller kanske titta på några Sex and the city program..

Missade ju igår..

Eftersom det inte blev någon bloggning igår, missade jag ju att visa hur duktig jag hade varit förra veckan. Men, vi kör den nu istället.

Måndag - 6,5 km löpning
Tisdag - Gym ca 45 min
Onsdag -7,5 km fartlek
Torsdag - 4 km löpning
                   Gym ca 45 min
Fredag - Fixar dag inför festen
Lördag - Fest dag, men bör räknas som träning med tanke på hur mycket jag for runt
Söndag - Bakisdag

Ny vecka nu. Nya tag i träningen. Härligt. För tillfället är det dock svårt att motivera sig till att komma ut. Det både regnar och blåser..men, det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder. Så, jag ska väl snart ta och pallra mig ut.

Vilket party

Ujuj, vilket party det blev.
Fullt hålligång hela kvällen.
På söndagen när jag vaknade hade jag något som kan liknas med träningsvärk i benen efter allt springande under lördagen. Det var mycket att plocka iordning..men, det hör ju till när man har fest. Bilderna från festen kommer någongång..det hänger på när min bror väljer att skicka dem till mig.

Aja, det finns egentligen inte så mycket mer att säga. Det var skoj, drinkarna var goda och umgänget kunde inte ha varit bättre. Ser fram emot nästa fest..men det dröjer väl några år till dess, mamma fyller ju inte 50 än på några år.

Förberedelser

Ujuj, här jobbas det.
Bakas och fejas.
Mycket att göra, men det är bara roligt.
Någongång får man förhoppningsvis sova. Dock blir det ingen sovmorgon imorgon. Tidigt ska vi igång, festligheterna börjar redan vid lunch. Ska bli spännande..

Idag

Ibland måste den svarta sidan få komma ut och luftas hos mig. Eller kan man kalla det emo-sidan kanske?
Aja, ser jag dödskallar på kläder kan jag inte motstå, då måste jag ha just det plagget..jag älskar min nya tröja. Tråkigt att mina dödskallestrumpor inte syns på bilden, dem är grymma.

Nu ska jag bika till skolan.


Köttbulle

För tillfället känner jag mig som en köttbulle.
Det bådar inte gott inför helgens festligheter..

Drog?

Träning är verkligen som en drog.
Jag kan ibland vara helt slut, överstressad och trött men kan ändå inte strunta i ett träningspass. Jag måste iväg och träna, helst varje dag. Jag tycker om att känna mig duktig och nyttig. Jag hoppas ju även att det ska synas någongång, än så länge ser jag ingen skillnad..men men, den kanske kommer snart. Jag tänker fortsätta jobba i alla fall.

Det ända jag inte ser fram emot med dagens träning är promenaden hem. Eftersom jag springer till Friskis så har jag ju inget annat val än att gå hem. Som tur är är det inte allt för långt hem, men när man har tränat klart vill man ju inget annat än komma hem till en varm dusch och mat.
 
Nej, nu måste jag röra på mig. Börjar snart svettas i alla lager kläder jag har på mih.
Hörs!


Svårt

När man väl har hamnat i soffan framför till exempel Sex and the city är det så svårt att komma ifrån den. Jag har planerat att göra en hel del idag, men jag kommer inte för mig att ta tag i det. Istället får jag bara dåligt samvete då jag ser att klockan går och går. Men, ibland måste man väl få unna sig att varva ner en liten stund? Jag tycker jag flänger runt på en massa ställen hela tiden, eller så är det något som måste fixas här hemma..det är sällan man faktiskt tar en stund och bara är. Varför ska man då få dåligt samvete när man väl gör det?

Hmm..aja, för att stilla mitt dåliga samvete en aning ska jag nu plugga i någon timme. Sen blir det en kort löprunda till gymmet för ett pass där. Resten av kvällen ska ägnas åt städning och packning. Håller jag inte detta blir jag riktigt arg på mig själv.

Ny dag

Ny dag, nya äventyr.
Om man nu kan kalla skolan ett äventyr?
Ett äventyr ska det i alla fall bli att ta sig till skolan. Riktigt kallt ute idag, och jag märkte igår när jag var ute och sprang att det var halt på vägarna. Så, det gäller att cykla försiktigt idag..det viktigaste är nog att man i god tid planerar att bromsa. Annars slutar det med att man ligger i en hög på marken. Förra vintern klarade jag mig faktiskt från fall, får hoppas att den turen håller i sig.

Efter skolan är det hem och packa och städa som gäller.Jag och Fia tar tåget till Eskilstuna direkt efter skolan imorgon. Skojigt ska det bli.

En sak är jag duktig på

Det finns en sak jag är riktigt duktig på. Och det är att förbereda mig för morgondagen innan jag går och lägger mig. Jag ser alltid till att de kläder jag ska ha på mig nästa dag hänger klara på en stol. Jag packar alltid väskan dagen innan. Och ska jag ha med mig matlåda eller dylikt står den alltid klar i kylskåpet. Känns så skönt när man vaknar nästa morgon och vet att allt redan är klart, och att man i och med det kan unna sig en extra snozzning.

Ibland går jag så långt att jag redan dagen innan har bestämt hur sminket och håret ska se ut. Vaddå kontrollfreak?!

Så, nu ska jag fixa allt detta. Sen ska jag läsa några sidor i kurslitteraturen, och efter det snarka sött.

Helt slut

Jag är helt färdig efter dagens löpning.
Jessicas nya löpprogram har inspirerat mig lite, så jag bestämde mig för att köra lite fartlek idag. Gick riktigt bra, men oj, vilken genomkörare det var. Svettades floder när jag kom hem, och nu som sagt har jag knappt ork att byta ställning här i soffan. Hur sjutton ska jag orka bädda upp sängen?
Men, det var skönt att verkligen utmana sig själv, och jag ville knappt sluta springa. Jag ser redan nu fram emot nästa löppass.

Vajjert

Nu är pyntet i köket i princip helt klart. Det enda som fattas är två stora julstjärnor. Måste ta mig till plantagen någon dag och se om det har fått in några..det kommer bli så bra när dem väl är på plats. I och för sig, jag ska nog skaffa ett par andra gardiner också. De jag har nu är inte menade att sitta som dem sitter, och när det är ljust ute ser det inte så speciellt bra ut..men men, fram till att jag har köpt nya får de sitta där.

Resten av lägenheten får vänta en vecka eller så på pynt. behöver köpa lite saker till det stora rummet..och då blir det inte bra om jag börjar redan nu. Och väntar jag med att pynta där så har jag något att se fram emot..

Nu ska jag ut och runna.



Inte den bästa kvalitén på denna bild heller, men det är för att jag har tagit utan blixt..

Jag erkänner..

..idag, den 5 november, har jag börjat julpynt mitt kök.


Time for school

Dags att börja spetsa öronen nu. Skola strax. Extra viktigt på dessa föreläsningar att vara alert och med hela tiden, så lätt att missa något nu när det är på engelska. Men som tur är har det inte varit allt för svårt än så länge. Det största huvudbyderiet jag har ahft är om jag ska skriva mina anteckningar på engelska eller svenska. Tillsut blev det på engelska, mest naturligt så..så nu är problemet istället hur allt stavas. Men, utmaningar är alltid roliga, de förgyller vardagen.


Nästan vinter

Idag är det kallt ute. Frosten ligger fortfarande kvar på hustaken. Najs.
Inte roligaste dock att jag snart ska bege mig ut med cykeln. Skolan mellan 10 och 12.
Vid den här tiden på året, när det börjar bli kallt, men ändå inte är allt för kallt är det så otroligt svårt att veta vad man ska ha på sig. Ska man sätta på sig vinterjackan, eller inte? Behöver man har långkalsonger, eller räcker det kanske med att man bara sätter på sig ett par strumpbuxor under byxorna? Svårt. Att cykla med alla dessa kläder på sig är inte det roligaste heller. I skolan har man ingen lust att vara svettig och dan.
Nej. hellre att jag fryser lite än att det rinner mängder av svett. Så jag tror faktiskt att jag skippar strumpbyxor och långkalsonger idag, men kanske att jag byter jacka. Mössan åker definitvt på.

Lång dag

Hemma nu.
Dagen har varit trevlig.
Tränade med de bästa efter skolan, gick så bra så. Ryggen krånglade inget alls, vilket var bra..jag vågade ta i fullt ut. Funderar på att kanske öka lite på vissa övningar. Visst det är tungt, men det är inte tillräckligt tungt.
Efter träningen blev det lite fika på stan.

Nu måste jag plugga lite. Sen blir det sängen. Är ganska trött efter två nätter med lite sömn, ryggen är som värst på nätterna.

Jag, idag

Detta får duga idag:



Lite besviken på kvalitén, min kamera verkar inte vilja jobba med mig..

Nu är det dags för skolan, sen blir det träning och efter det en fika på stan.

Idag

Jag har varit duktig idag tycker jag.
Jag har lagat riktig mat. Fick till och med två matlådor över.
Jag har tvättat massor. Nu får jag äntligen använda mitt riktiga täcke igen.
Jag har strykt allt jag har tvättat.
Jag har diskat, och inte lämnat kvar allt till imorgon.
Imponerande, jag vet.
Får se hur länge detta håller i sig då. Min favoritsyssla är ju ändå att skjuta upp allt det jobbiga till en annan dag.

Nej. nattinatt.

Framsteg

Idag kände jag att det faktiskt går bättre med löpningen. Sprang 6,5 km, och det kändes faktiskt inte alls speciellt mycket. Pressade mig till och med mot slutet, och körde i ett mycket högre tempo än vad jag brukar göra. Kändes skönt att få sträcka ut ordentligt. Det bästa var också att ryggen inte kändes alls, och förtillfället känns den inte så mycket heller..kan dock bero på att jag har mjukat upp musklerna, och när jag sen blir stel igen lär jag väl känna av det hela mer. Men, just nu får jag njuta..

Försöker komma på vad jag vill, och har lust att göra för mat. Tråkigt att göra mat till sig själv. Och nu när jag är hungrig ´vill jag ha mat så fort som möjligt, och vill därför inte göra något alldeles för avancerat. Men, ja, kanske att jag ska göra den där chili con carnen jag har tänkt göra ett tag..kanske.

Finally

Nu är tvättstugan äntligen igång. Dock har jag den turen att en av tvättmaskinerna i den tvättstuga jag har valt inte vill komma igång..dock håller dem på för fullt med det, så förhoppningsvis fungerar den snart. Skönt ska det i alla fall bli att få alla sängkläderna, täcken och kuddar tvättade så jag kan få sova ordentligt.

Nya kursen verkar bra. Som sagt, lite annorlunda med bara engelska..men lärarens engelska var ganska lättförståd så det ska nog gå bra. Lite jobbigt blir det nog ändå att skriva tenta på engelska..men man kan ju inte ge upp innan man har testat. Dock är jag mycket besviken på att böckerna som behövs till kursen är slut överallt. Det resulterar bara i att man redan från början halkar efter, vilket inte är det roligaste..ska se till att beställa böckerna över internet, så får jag dem förhoppningsvis lite tidigare än om jag skulle behöva vänta på att de kommer till affärerna.

Vilken natt!

Natten har inte varit den lättaste. Varje gång jag har vänt på mig har jag vaknat och inte tänkt på annat än hur förbaskat ont det gör. Inte gick det att ligga på höger sida heller upptäkte jag några gånger..
Nu på morgonen är det ännu värre. Nu gör det till och med ont att andas. Hur sjutton ska det gå att springa ikväll? Och hur ska cykelturen till skolan gå? Intressant.

Men, jag är hård. Det är bara att genomlida detta, någon gång blir det bättre..

Veckan

Denna vecka har jag lyckats med detta:

Måndag - 9 km löpning
Tisdag: ca 45 min gym
Onsdag: 6 km löpning
Torsdag: 4 km löpning
                 ca 45 min gym

Fredag: Tenta- och partydag.

Lördag: Bakisdag

Söndag: ca 50 min gym (+ en sträckning i ryggen, som bara blir värre och värre..)

Öånga löppass, det är jag nöjd med. Nu ska jag bara se till att fixa in ytterliggare ett löppass i veckan. Kanske går bättre denna vecka då inget stort är inplanerat, utan bara vanliga vardagssaker.


???


Jag känner inte igen mig själv. Vad har hänt? Vart har den Camilla jag känner tagit vägen?

Åh, dumma dumma tankar.

Halloweenbilder

En bild säger fler än tusen ord...

     

     

     

     

     

  

Tack för ytterliggare en oförglömlig kväll.

Söndag

Förtillfället snurrar en hel massa tankar runt. Jag är inte van vid det.
Men annars är allt bara bra. Ny kurs börjar imorgon, ska bli spännande med tanke på att den är på engelska. Träningen rullar på, ska snart ta mig ut på en promenad..om jag nu klarar det med min rygg. Lyckades sträcka en muskel i ryggen på gymmet idag, inte så trevligt..det bästa var att jag gjorde det när jag tränade benen, att man lyckas.

Men, ja, först ska jag nog städa lite. Kanske fixa min säng så jag slipper sova i soffan inatt igen.


Ibland


Ibland blir det inte riktigt som man har tänkt sig..

Halloween 2008

Festen var skoj. Jag har dock ingen större koll på vad jag gjorde, jag flängde mest runt överallt och gav bort en hel del pussar.



Draculas brud blev jag tillslut..