Måndag

Idag var det första dagen på jobbet.
Roligt var det faktiskt, och jag tror att jag redan börjar få ordning på vad jag ska göra. Trivs redan med arbetskamraterna, så det kommer nog bli sex bra veckor. Lite tråkigt bara att man missar det underbara vädret, men men..förhoppningsvis håller det i sig hela helgen.

Nu på kvällen blev det en löprunda. 5 km. Det kändes lätt i benen och det var riktigt skönt att springa. Värmen har ju lagt sig lite nu på kvällskvisten så den störde inte speciellt mycket. Dock blev jag attackerad av säkert ett hundratal mygg...

Nu är det snart nannadags. Tidig uppgång som gäller imorgon.

Sista natten med gänget

Igår var det sista kvällen på vår "semestervecka".
Bara för att man har varit på kryssning behöver man ju inte åka hem och sova direkt efter, utan vi begav oss istället hem till Jessica och Rickard där förfesten redan var igång. Blev en mysig kväll på deras altan till att börja med, och senare drog vi vidare till stan...dock utan Jessica tyvärr. Etage var det i alla fall som gällde. Jag och Fia rockade loss som aldrig för på dansgolvet. Livebandet som spelade var underbara, varje låt blev bara bättre och bättre..och de som sjöng var även mycket trevliga att titta på. Tråkigt dock att jag tappade bort en av dem när Etage stängde. Men, de spelar igen löningshelgen i oktober, och då tänker jag vara på plats!

Veckan som har varit har varit underbar och perfekt, och jag kommer leva på alla upplevelser ett bra tag framöver..och även planera nya upptåg med mina solstrålar och bästaste vänner.

     

  

"Färjan säsong 3"

Kryssning ja.
Vi kunde inte haft det bättre. Solen sken från att vi steg på båten fredag kväll till att vi steg av lördag kväll. De 24 timmarna vi var ute på vattet gick till att skratta, äta och skaka loss rumporna på dansgolvet. Självklart blev det buffé på en och två gånger..och denna gång slockande inte jag och Fia direkt efter maten, utan som sagt vi drog oss vidare till dansgolvet. På dansgolvet blev det en salig blandning av bugg, tango och vanlig hederlig "utgångsdans". Svetten rann om oss..och vi somnade gott tidigt på morgonen..dock blev det inte så många timmars sömn. Övrig tid på båten gick till att steka på soldäck. Lovely. Vindstilla nästan hela tiden och inte ett moln på himlen.
 Som sagt, så mycket bättre kan det inte bli. Men så var det ju ändå VI som åkte också.
 
     

     

     

     

     


     

     


Nu bär det iväg..

..eller okej, om någon timme beger vi oss i alla fall till tåget.
Ses och hörs imorgon kväll igen.





Kryssning

Idag bär det av.
Kryssning till Åbo. Najs.
Men, först ska en massa annat hinnas med, båten går inte förns senare ikväll.
Har tvättat för fullt hela morgonen..och snart ska jag cykla iväg till Jessica. Efter det bär det av till Jälla för en löptur, idag i rätt byxor..
Det blir nog en bra dag idag också.





Vajjra bilder från stranden igår..

Vinkväll

     

     

     

     

     

  

En helt galen kväll.

Vinkväll

Sicken kväll det blev igår.
Många glas vin, jellyshots och karaoke på Etage. Ojojoj.
Jag och Fia fick äntligen använda oss av våra "vackra" sångröster. Låten var Alla flickor utom jag. Proffsigt värre. Roligt var det, speciellt med tanke på att hela dansgolvet fylldes. Frågan är om det var låtens förtjänst eller våra vackra sång..Resten av kvällen blev det till att sjunga med i varenda låt, vilket innebär att rösten inte är den bästa idag, samt en hel massa bugg. Jäklar vad jag snurrade runt på dansgolvet, och oj så roligt det var.

En riktigt lyckad kväll med mina solstrålar.. Och bättre blir det, för imorgon drar vi vidare, kryssning till Åbo som gäller. 
Bilder från vinkvällen kommer efter vår dag på stranden..
     


Team Elit på nya äventyr

Dags igen..och ja, vi har likadana shorts..




Onsdag

Stan som gäller idag.
Löpning ikväll.
En helt vanlig dag vill säga.


Jag är så bra!

Jag är så stolt över mig själv.
Jag har för första gången under min universitetstid skrivit VG på en tenta. VG!
3,5 p från maxpoäng..
Så skönt, och så roligt.

Sommardag gånger två..

Underbart väder, och perfekt tajming. Sista lediga veckan innan jag jobbar. Gäller att njuta varje minut, och det kan man nog säga att jag har gjort. Igår var det fullt upp hela dagen. Eller ja, jag, Jessica och Julia gjorde inte så mycket annat än solade och latade oss..men ändå, dagen var ju full av det så nog kan man säga att den fullspäckad. Igår hann vi även med en härlig joggingrunda på kvällen. Underbart spår. Där lär jag springa fler gånger..synd bara att det är cirka 1,5 mil dit hemifrån mig..men men, får väl se det som uppvärmning. Jessica och Julia följde med hem till mig sen. Väl hemma gjorde vi goda smoothies och tittade på Sex and the City innan vi slockande.

Idag har vi varit på stranden i några timmar. Lovely.
Var så skönt i solen att jag till och med somnade. Men vad gör det? Det är ju det semester är till för. Och ja, jag badade faktiskt också. Kallt var det, men de gick. Jessica och Julia var dock lite duktigare än mig och badade flera gånger.

Senare ikväll blir det ev. gymmet. Får se.

     


Att man kan ha sån tur

Mina solstrålar i ur och skur.
Underbarast av de underbara.

     

     

     

     

     

     

     

  

 


Söndag

Det blev en lugn kväll igår ute i Björklinge.
Dock lyckades vi ta oss ut på en sen kvällspromenad och spanande in alla onyktra personer (fjortisar..) vid Björkvallen. Var mysigt med en promenad så där, och det var riktigt skönt att komma hem och lägga sig sen. Imorse vaknade vi till stålande sol. Jag och Jessica var duktiga och snörade på oss joggingskorna och tog en tur i spåret, Fy sjutton vad tungt det var idag..Efter löpningen blev det en iskall dusch och sen en lugn frukost.

Så mycket mer har inte hänt idag. Men, ibland är det riktigt skönt med såna dagar.

Det kunde inte bli bättre..

Vilken midsommar det blev.
Otroligt lyckad.
Vi åt ganska traditionell buffé och vi sjöng snapsvisor för fulla muggar. Senare mot kvällen anslöt sig några fler roliga människor, och vi gick sen vidare mot en annan fest i området. Skojigt värre. Dock känns det idag att det var en lyckad kväll igår. Blä för att vara bakis, och dessutom har min lilla promenad utan mina fina orange stövlar inatt gett mig en härlig förkylning. Hoppas då verkligen att den ger med sig snart. Ikväll blir det fler skojigheter. Vi tjejor ska ut till Björklinge där vi ska ha det lite mysigt hos Jessica, eller snarare hos hennes föräldrar..och sen får vi se om det även ikväll blir lite festligheter. Dock blir det nyktert för mig...

     

     

     

     

     

     

     

Midsommar 2009

En bild säger mer än tusen ord..


At Fia's place

Nu har jag varit hemma hos Fia sen igår kväll.
Det har varit så trevligt så..och jag kommer defintivt rulla hela vägen till Uppsala imorgon med tanke på hur mycket jag har ätit. Igår hade vi en mysig tjejkväll, jag, Fia, Elin och Sylvia. Lite vin och god mat, samt lite rabarberpaj, mumsigt värre. Slocknade som en gris på min madrass sen, och sov gott hela natten...eller ja ända fram till att jag drömde att jag blev biten av en orm och till och med kände hur det stack till i benet. Isch. Dagen idag har gått åt det kulturella hållet. Jag och Fia var och hälsade på i Sala Silvergruva. Så nu har jag sett det också. Vi tog en tur då man fick gå ner 60 m i gruvan..roligt att se. Skönt var det dock sen att komma upp till ljuste och värmen..var verkligen kallt där nere, så kallt att det kom rök ur munnen. Efter gruvan gick vi till ett ställe som heter Måns Ols och åt en helt fantastisk skaldjursbuffé. Jag blev så mätt att jag inte ens hann bli hungrig till middagen..och då kan man verkligen säga att jag var mätt!

Kvällen har sen avnjutits framför TVn med jordgubbar och vaniljvisp. Ibland är det allt bra med lov.


Tisdag

Jag har dåligt samvete.
Det är bättre väder idag. Vilket innebär att jag bör ta tillfället i akt och bege mig till Parkenbadet och simma några längder. har jag gjort det? Nepp. Jag har spelat Sims hela dagen istället. Fy. Men men, nu har jag tvingat mig själv att stänga av, och jag ska snart bege mig ut på en promenad. Skulle i och för sig hinna åka och simma, men ja, jag spar det till nästa vecka..då ska jag tvinga med Jessica i princip varje dag, och då blir det heller inget simmande i en uppvärmd pool, nej, det är öppet vatten som gäller. Bäst att redan nu vänja sig vid kylan.

Senare ikväll blir det Harrys med Sandra. Vi ska äta och kanske att jag unnar mig själv något gott att dricka.

Nu ska jag fixa disken och sen blir det skogen.

Måndag

Ny vecka. Fortfarande kvar i Skogstorp.
Helgen har varit trevlig. I lördags var Lindqvistarna här och vi åt god mat och hade trevligt. Igår storstädade vi duschrummet..att det kan vara så skojigt att gå igenom allt och slänga saker?! Efter det blev det en tur till IKEA. Dock var hälften av sakerna vi skulle ha slut..irriterande. Men men, jag fick ett sängbord i alla fall. Idag då? Har börjat dagen med Sims 3, mycket beroendeframkallande..ska ut och springa senare, får se hur långt det blir. Kanske satsar på 5 km, och springer lite fortare. I och för sig tycker jag om det milspår som finns..men jag kan inte springa det hela tiden, då kommer jag så småningom tröttna på det. Så mycket mer händer nog inte idag..

Fredag

Vilket väder idag. Att det är dåligt väder innebär även att det inte händer någonting här hemma. Dagen har hittills gått till att sova, titta på TV och mysa en massa med min Skrutt. Ev. att vi kommer iväg till IKEA efter att mamma har slutat jobba, men ja, bara eventuellt. Funderar på om jag ska be Topsi att skjutsa mig till Elgiganten, är sugen på att köpa The Sims 3. Köper jag det är dock resten av dagen förlorad, jag lär inte röra mig många meter från datorn om jag börjar spela det..men det kanske behövs en dag som denna?

Ska väl försöka komma iväg på en promenad också. Är stel i benen från igår, så det får räcka med bara en promenad.

Duktig igen

Det blev milen ändå.
Tiden blev inte den bästa, men jag sprang i ett lagom tempo. Jag blev aldrig riktigt trött, och jag kunde till och med öka på slutet. Det blev en riktigt trevlig runda. Mycket backar, men det är bara bra..har ju aborrbacken att träna inför. Isch. Den som dock drog ner hela upplevelsen var att någon elaking snott min tröja under tiden jag sprang. Fy.

Duktiga jag

Man kan inte säga att jag ligger på latsidan här hemma.
I tre dagar har jag nu städat och fixat. Jag är en person som avskyr att samla på saker, så, nu genomför jag en grovrengöring här i Skogstorp. Allt onödigt skall bort. Ganska roligt är det också, och så har jag något att sysselsätta mig med hela tiden. Men, nu får städandet vara för en liten stund. Jag ska istället bege mig till skogen för en löprunda. Har inte bestämt mig än för hur långt, vet inte om jag vågar ge mig på milen...jag kan inte vägen, så det finns en stor risk för att jag springer fel..så det är nog bättre att satsa på de spår man kan, vilket leder till att det nog bara blir 7,5 km idag..men men, det är ju bättre än inget alls.

Mot nya utmaningar.

Tredje etappen är nu anmäld och betald.
10 juli blir det vansbro, och 1,5 km simning.
För tillfället är vattentemperaturen uppe å 13 grader, hoppas att den stiger med ytterligare några grader innan det är dags. Jag har nämligen planerat att simma i endast baddräkt, ingen våtdräkt för mig inte. Jag är hård. Ska bli roligt att testa på ytterligare en "sport" man inte har utövat tidigare. Helt annan träning än vad jag är van vid, men det gör det hela lite roligare..variation gör mycket för träningsmotiviationen.

HalvVättern

Säger bara wow.
Jag är så stolt över mig själv, och Jessica, som klarade det.
150 km på cykel. I både sol och regn, och självklart även i motvind. Vi har varit första i alla våra klungor, varit draghjäl åt ett flertal killar..en äldre man tackade faktiskt för hjälpen med sista milen, jag och Jessica fick upp ett riktigt bra tempo. Banan var varierande. Innan depån vid Vida Vättern var det precis som om vi var i de svenska fjällen och cyklade, otroligt vackert och en riktigt rolig cykelväg. Mindre roligt var det att cykla på de öppna landsvägarna, mycket på grund av vinden, men fram kom vi. Lite roligt var det när vi cyklade förbi en kyrka vid Ödeshög, och jag helt plötsligt kände igen mig..för massa år sedan stannade vi där med familjen och Lindqvistarna och fikade. Det bästa på hela loppet var dock när man såg 10 km-skylten, att veta att man bara hade en mil kvar var underbart, speciellt för rumpan. Att komma i mål var en härlig känsla, men jag har fortfarande svårt att verkligen förstå att jag har cyklat 150 km..det var jobbigt, men jag tror faktiskt att jag vill göra det igen, speciellt med ett så härligt sällskap. Jag och Jessica pratade om allt, vi sjöng, vi körde ordlekar och ja, vi hade roligt...vilken upplevelse. 

      

     


Dan före dan..

Idag är dagen före.
Imorgon gäller det, halvvättern here we come.
Jessica och jag har proppat i oss en massa frukost nu på morgonen..allt för att ladda. Och nu är snart dags för en sista minuten check av cyklarna.
Åh, vad roligt det ska bli imorgon.

Sommarlov!

Nu har jag sommarlov!
Underbart.

Vilken dag!

Sicken dag.
Vaknade vid kvart över fem med ett öga som fortfarande krånglade...ögat började krångla igår kväll, vilket innebar att det inte blev något plugg alls, utan rakt ner i sängen istället. Men men, försökte strunta i ögat och cyklade till skolan i ösregnet. I skolan var det börsrättstenta som gällde. Enligt mig bör jag vara godkänd, men, jag ska inte ta ut något i förhand. Men hoppas får man. Efter tentan orkade jag inte ignorera ögat längre, utan ringde vårdcentralen för att försöka få en akuttid. Dock fick jag prata lite fint med en telefonsvarare som lovade att någon från vårdcentralen skulle ringa upp mig tio i elva..dvs. om cirka två timmar. Så länge orkade jag inte vänta, så jag och Fia tog en promenad (i ösregnet..) till Eriksbergs vårdcentral. Där vägrade dock den snobbiga receptionisten ta emot mig efter som jag tillhör Gottsunda Vårdcentral, dessutom tyckte hon inte att mitt öga var specielt rött, vilket enligt henne betyde att jag inte hade några problem...Aja, envis som jag är vägrade jag ge mig med mitt öga. Jag och Fia svängde istället förbi apoteket där jag köpta ögonskölj..läskiga saker det där. Hälla en massa vatten i ögat, och på större delen av kläderna...ögonsköljet hjäpte inget alls, och jag blev överlycklig när Gottsunda vårdcentral några minuter senare ringde upp mig. Dock visade det sig att de inte hade någon tid till mig, men den snälla receptionisten (denna visste i alla fall hur man bemöter patienter..) sa att jag istället skulle bege mig till närakuten på sammariterhemmet och deras dropin. Sagt och gjort. Raka vägen ner till stan blev det, och in på sammariterhemmet. Fick sitta och vänta i ca 30 min innan jag fick komma in till en sjuksköterska. Hon gjode dock inte speciellt mycket, utan kom fram till att det var bättre att en läkare fick kolla på det hela. Detta innebär ytterligare två timmars väntetid....men men, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. När jag tillslut fick träffa läkaren började det läskiga. Först var det inte så farligt, om man bortser från den tillfälliga blindheten allt ljus i ögat innebar. Värre blev det när läkaren ville vända ut och in på mitt ögonlock, men jag är ingen vekling, jag viker inte ner mig...aja, allt detta men fortfarande hittades inget fel. Tillslut åkte färgen fram, hela ögot blev gult, och då tillslut såg läkaren att jag har ett skrapsår på ögat..därav alla problem. Så, idag och tre dagar framåt ska jag droppa ögondroppar var trejde timme. Vilken dag.

Med detta är inte nog. Vi har genomlidit ett totalt strömavbrott också vilket ledde till att jag och Fia blev utan plugggodis..hur ska det gå med alla dessa timmars pluggande vi har framför oss?

Vart ska detta sluta?

Blodomloppet

Jag älskar att tävla. Så är det bara.
Gick otroligt bra idag. Nytt pers igen, 28.10 visade min klocka, och det kommer jag gå efter...jag startade klockan några sekunder efter startskottet, men jag kunde ju inte börja springa direkt, så jag tycker min tid räknas. Banan var riktigt härlig, nästa samma som vårruset, men man slapp den sega biten..så, det kändes som om denna bana var mycket kortare. Efter loppet blev det härlig picknick med Jessica och hennes jobbarkompisar. Mumsigt. Lite tråkigt att det blev så kallt bara...

Nu är jag i alla fall hemma igen. Ska packa min väska inför imorgon, och repeterna några sista saker. Sen är det sängen som gäller, vill vara utvilad till tentan imorgon. Tror nog det är första gången jag lägger mig tidigt dagen innan en tenta, i vanliga fall hade jag varit uppe till två-tre och akutpluggat en massa, men den här gången är jag förberedd, jag känner att jag kan detta, och jag hoppas att mina frågor kommer på tentan imorgon.. 

Tävling igen

Snart dags för Blodomploppet.
Skojigt värre.
Lite stel i låren sen i måndags, men det ska nog gå bra.

Tisdag

Åååh, vad skoj det var igår.
Älskar att springa vårruset. Härligt väder hade vi också. Och ja, hela atmosfären kring loppet är perfekt. Det bästa av allt var att jag slog mitt personbästa, nya tiden är 28.36. Lovely. Inte mycket kvar till 24 min nu..Längtar till nästa år då det är dags igen. Som tur är har jag fler tävlingar att se fram emot detta år i alla fall. Nästa är ju redan imorgon. Fun fun.

Idag tog jag en lång sovmorgon. Eller ja, jag var upp med mamma och åt frukost vid hlav sju och hjälpte henne med att platta håret...men efter att hin åkte la jag mig i sängen igen, och där har jag legat sen dess...skönt att bara ligga där och småslumra och höra regnet utanför. Men, nu är det dags att börja vara duktig. Plugg som gäller. Två dagar till första tentan, tre till den andra..

Måndag

Just nu går plugget trögt. Känns att man har settat med böckerna ett antal dagar nu.
I princip är allt dock färdigläst nu, så det är bara repetition och åter repetition som gäller nu.
Snart är mamma, Mari och Malin här, så då är det dags att lägga ifrån sig böckerna och istället hoppa i löpkläderna.
Jippie, jag är riktigt laddad till vårruset, det ska bli skoj...

Ny vecka

Så var det då dags för en ny vecka.
En händelserik vecka också.
Vi börjar idag med Vårruset, på onsdag är det dags för Blodomloppet, torsdag är det tenta i Börsrätten, fredag tenta i Marknadsrätten..på fredag kväll kommer Jessica hit, vi ska fixa våra cyklar och allmänt trevligt. På lördag kommer mamma och hämtar upp oss och sen är det raka vägen till Motala. Och, på söndag smäller det, dags att cykla Halvvättern. Så, ja, tråkigt kommer definitvt inte ha denna vecka. All övrig tid jag har kommer gå till plugg...sista rycket nu.