Inspiration

I helgen var det Gym on tour i Stockholm som gällde.
Vilken dag!
Cirka 200 personer samlade med samma intresse och driv i träningen, och som vill lära sig mer. Grymt vältränade människor, och mycket muskler. Underbart! På förmiddagen började min grupp med Kettlebells, det mesta var redan bekant för mig så jag gick in mer för att visa de andra jag körde med vad de skulle tänka på. Riktigt skoj. Och träningspasset vi körde i slutet var bra, tror att jag ska försöka köra det med Emma någon gång. På eftermiddagen var det TRX, roligt att testa ytterligare fler övningar. Sidoplankan var hemsk, men helt klart något jag ska lägga in i min träning. Kanske något till MAQen? Avslutade hela dagen med ett HIT-pass, kan det bli bättre? Svettigt och jobbigt, precis som det ska vara. Pulsen var konstant hög, och kroppen fick verkligen jobba.
Kan man annat än älska Friskis&Svettis?!

 


...

Botten snart?

Dagens crossfit

Snart dags för lunch och med det innebär snart dags för träning.
Crossfitpass nummer två.
Pull-ups, inte min starka sida..men, övning ger färdighet.

Pass hämtat från
www.crossfitnordic.se

Pass:

 

Pull-up med vikt 3-3-3-3-3 repetitioner på 90% av din kapacitet

 

Därefter.. Tabata Pull-ups
..1 min vila. Sen:
tabata Rodd
Poäng = tiotal meter + antal reps (totalt) Ex: 45 + 85 = 130. (45 p-u och 850m rodd).

Utförande:

genomför, efter en noggrann uppvärmning, 3 repetitioner pull-ups med 90% av den extra vikt du klarar av. Genomför totalt 5 set om 3 reps. Hela vägen från raka armar tills hakan är tydligt över räcket.

 

Därefter: sätt igång tidtagningen och börja med att göra så många pull-ups du kan på 20 sekunder (gör jumping pull-ups om vanliga inte går). Därefter vilar du i exakt 10 sekunder. Upprepa denna intervall med 20sek arbete och 10sek vila 8 gånger. Notera antalet du klarar per intervall.
Vila därefter 1 minut och gör sedan likadant med rodd. Ro så långt du kan på 20 sekunder och vila 10 sek. Om möjligt så ställ in roddmaskinen på dessa intervaller så att du inte får med några s.k. ”glidmeter”. Poäng = tiotal meter + antal reps (totalt) Ex: 45 + 85 = 130. (45 p-u och 850m rodd).


Ett nytt försök..

Ja, jag gör väl ett nytt försök. Kanske att jag kan få till ett inlägg om dagen..kan ju försöka i alla fall.
Men, jag varnar er. Det kommer bli ett otroligt tjat om träning, mat och inställning. Så är det. Det är det som snurrar runt mest i mitt huvud..och kanske det jag har mest behov av att få på pränt.

I alla fall. Jag försöker igen.
Välkomna tillbaka till mitt liv.