Uppladdningen har börjat

Lite mindre än tre veckor kvar till Vasan nu.
Nervositeten börjar komma, men självklart även en längtan.
Gäller att börja ladda redan nu. Förkylningen går åt rätt håll. Huvudvärken är snart borta och näsan rinner inte lika mycket längre. Perfekt. Ligger ganska bra till med träningen, trots Thailand. Medelpasset igår kändes lätt, skönt att kroppen har reagerat positivt på vilan.

När det gäller uppladdningen har Vasaloppets hemsida (
www.vasaloppet.se) bra information.
Bland annat bra kostråd. Från och med den 18 februari kommer min kost se ut på detta vis:

Onsdag-Fredag:

Undvik kolhydrater och minska födointaget som helhet (vanlig husmanskost utan kolhydratrika inslag är OK). Träning bedrivs i låg fart med ett längre distanspass inlagt på onsdagen. Kroppen känns matt eftersom vi tär på depåerna.

Lördag-Söndag:

Dags att börja äta kolhydrater. Öka intaget stegvis så undviker du magproblem. Ät inte mer än vanligt men se till att födan är kolhydratrik och helt utan fett. Dela upp matintaget på flera tillfällen än vanligt. Vila helst, annars bara mycket lätt träning.

Måndag:
Dagen före tävling ska kosten bestå av alla de vanliga beståndsdelarna (kolhydrater, protein och fett) men fortfarande med betoning på kolhydrater. Var försiktig med mängden mat så inte kroppen känns tung och uppblåst när det är tävlingsdags. Genomför ett lättare uppmjukningspass.

Skönt att få hjälp på vägen. Vill ju att det ska gå så bra som möjligt.
Aja, 19 dagar kvar nu...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback